Πέμπτη, 25/04/2024 | 20:01

Αθήνα και Λευκάδα τίμησαν τον Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη!

412 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/11/2022, 9:10 πμ | 0 σχόλια

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στον 5ο όροφο του υπέροχου νεοκλασικού κτιρίου των Public, στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της Αθήνας, το βράδυ της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου των συγγραφέων Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη και της Δρ. Αγγελικής Μενεγάκη με τίτλο: «Ο Έλληνας αγρότης – επιχειρηματίας και οι επιλογές του» από τις εκδόσεις «Ενάλιος».

Μια αίθουσα, ασφυκτικά γεμάτη, που αποδείχτηκε πολλή μικρή για να χωρέσει τους φίλους του Ξενοφώντα Βεργίνη, το ακροατήριο της οποίας, απόλαυσε μια εξόχως συγκλονιστική και συγκινητική εκδήλωση, πλημυρισμένη από επιστημοσύνη, από καινοτομία, από προοπτικές και κατευθύνσεις, αλλά και από μια ιδιαίτερα αγαπητή και τιμητική προσέγγιση από τους συγγραφείς, στο ρόλο του σημερινού και σύγχρονου Έλληνα αγρότη – επιχειρηματία!

Ο Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, με την καθηλωτική του ομιλία και με το DNA του ποτισμένο από τον μόχθο και τον ιδρώτα, ενός παιδιού μιας οχταμελούς αγροτικής οικογένειας, που «βάρεσε» τσαπί και κασμά στα παιδικά – εφηβικά του χρόνια για να βοηθήσει την οικογένειά του, «μπόλιασε» με αγάπη το κοινό προς τον Έλληνα αγρότη, που τον παρακολουθούσε εκστασιασμένο και συγκινημένο!

Το φωτογραφικό υλικό, από την ανωτέρω βιβλιοπαρουσίαση που ακολουθεί, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της απόλυτα επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης!!!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Λευκάδας, ο Βουλευτής Λευκάδας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειακά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, πολιτικά και κομματικά στελέχη, σημαντικά πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό, πανεπιστημιακό, επιστημονικό και οικονομικό χώρο, καθώς και μέγα πλήθος κόσμου!

Ομιλητές:

Κωνσταντίνος Α. Τσιάρας (υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.)

Σάκη Κυπραίου (Γεωπόνος, Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη)

Σέρκος Χαρουτουνιάν (Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

Συγγραφείς:

Δρ. Ξενοφών Βεργίνης (Καθηγητής Οικονομικών, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας EUROFOOD ΠΟΙΟΤΗΤΑ Α.Ε., π. Βουλευτής Λευκάδος, Διοικητής ΟΓΑ και Υποδιοικητής ΑΤΕ)

Δρ. Αγγελική Μενεγάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εφαρμοσμένων Οικονομικών, Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Την εκδήλωση συντόνισε η εκδότρια Ελένη Κεκροπούλου

Πηγή «Τα Νέα της Λευκάδας»

ΠΗΓΗ-φώτος: mylefkada.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα