Τρίτη, 16/04/2024 | 11:16

Τα Χριστούγεννα που έρχονται και το παράλληλο σύμπαν του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας

479 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/11/2022, 10:05 πμ | 0 σχόλια

 

Στην καρδιά του Νοέμβρη βρισκόμαστε και  σε όλο τον κόσμο περιμένουν τις γιορτές της Χριστιανοσύνης, τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στο Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ωστόσο, ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν αφού πάρα πολύς κόσμος κινείται σε ρυθμούς Αποκριάς.

Συνεχείς επαφές με καλλιτεχνικά σχήματα, οριστικοποίηση ημερομηνιών, διαρκείς συναντήσεις που αφορούν τον αποκριάτικο στολισμό της Πρέβεζας, την άρτια διοργάνωση των τελετών έναρξης του Καρναβαλιού και της τελετής λήξης του, τα Καρναβαλοδρώμενα, τον “Κόκκινο Χορό”, τον “Λευκό χορό”, την “Βασίλισσα του Καρναβαλιού” την “Μεγάλη με άρματα   Αποκριάτικη παρέλαση”  κ.α.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, ενώ δηλαδή να έρχονται Χριστούγεννα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε σύμπαν Αποκριάς!

Το φετινό μότο του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας είναι: “Το Καρναβάλι της ζωής μας” με την επιστροφή από τις covid εποχές, στη ζωή της πολυχρωμίας και της φαντασίας.

Φέτος με εντυπωσιακά μαζικό τρόπο, το μεγαλύτερο Καρναβάλι σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία τόσο από πλευράς μαζικών εκδηλώσεων όσο και μαζικών συμμετοχών, προετοιμάζεται να καταπλήξει τα πλήθη.

Για την 16η Ιανουαρίου το μήνυμα είναι η Αποκριάτικη πόλη. Όταν όλα τα καταστήματα της πόλης της Πρέβεζας, εστίασης και εμπορικά θα στολίσουν βιτρίνες και χώρους στο κλίμα της Αποκριάς.

 

Σε καθημερινή βάση διοργανώνονται και δηλώνουν συμμετοχή πολλά Γκρουπ (ξεφυτρώνουν γκρουπ από παντού σαν μανιτάρια) για την Μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας πολλά εκ των οποίων είναι πρωτοεμφανιζόμενα.

Φετινό μότο του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας είναι κάθε κατάστημα, κάθε Φροντιστήριο, κάθε σχολείο, κάθε παρέα, κάθε σύλλογος να δημιουργήσει ένα αποκριάτικο Γκρουπ ή μια αυτοσχέδια ομάδα.

Για δηλώσεις συμμετοχών γκρουπ, αυτοσχέδιων ομάδων ή εθελοντών στο Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας μπορείτε να απευθύνεστε στους : Σπύρος Πλέουρας (6947565249- email tomistinenimerosi@gmail.com), Θωμάς Τσούνης (6937287704), Χρήστος Λούπας (6941606001).

Το πρόγραμμα των φετινών Καρναβαλικών εκδηλώσεων του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας-Απόκριες 2023 (Για την κάθε εκδήλωση θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση)

Αποκριάτικος στολισμός πόλης Πρέβεζας από 10 μέχρι και 16 Ιανουαρίου
Σάββατο 21 Ιανουαρίου κοπή πίτας Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας
Σάββατο 28 Ιανουαρίου Τελετή επίσημης έναρξης Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου Καρναβαλοδρώμενα-Δραστηριότητες-συναντήσεις Γκρουπ του Κομιτάτου
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου “Κόκκινος Χορός”
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου Καρναβαλοδρώμενα-Δραστηριότητες-συναντήσεις Γκρουπ του Κομιτάτου
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου Μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Τελετή λήξης του Καρναβαλιού.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα