Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:20

Σύλλογος εργαζομενων νοσοκομείου Πρέβεζας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στο Δ.Σ. Υγείας

222 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/11/2022, 11:52 πμ | 0 σχόλια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ
ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΌ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Να στηρίξουν την κινητοποίηση των υγειονομικών, την Πέμπτη 1/12 στη Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 έως τις 3:00 μμ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που εδώ και χρόνια, υποβαθμίζουν, ξηλώνουν και εμπορευματοποιούν το δημόσιο σύστημαΥγείας, που διαλύσαν την όποια πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη,ενίσχυσαν προκλητικά και γιγάντωσαν τον ιδιωτικό τομέα Υγείας βιάζεται να αποτελειώσει το ΕΣΥ, να βάλει την ταφόπλακα του.
Κατέθεσε στη Βουλή το απαράδεκτο αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ και ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών, των υπολοίπων Υγειονομικών, των Ιατρικών, των Φοιτητικών συλλόγων, των Εργατικών σωματείων κι από τις Ενώσεις και τα Σωματεία των Συνταξιούχων .
Σε μία περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει,το διαθέσιμο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών να εξανεμίζεται, η υγεία του λαού μας να επιδεινώνεται, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ τους ασθενείς,να ΒΑΛΟΥΝ ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές υγείας, εξετάσεις, χειρουργείακαι να ΓΙΝΟΥΝ τελικά βορά στα νύχια των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων της υγείας.
ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ταυτόχρονα τους νοσοκομειακούς γιατρούς να βγουν στην «πιάτσα» της αγοράς υγείας για να βρουν πελατεία, να ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ τους ασθενείς τους σε πελάτες, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έννοιας ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος.
Η κυβέρνηση αντί να επαναφέρει τους λεηλατημένους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι δικαιώθηκαν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, τους ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ,να τα πάρουν από τις τσέπες των ασθενών τους για να αυξήσουν τις αποδοχές τους.
Το νομοσχέδιο αυτό ΚΑΤΑΡΓΕΙ την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών που είναι η βασική σχέση εργασίας τους στα δημόσια νοσοκομεία και τους ΔΙΝΕΙ τη δυνατότητα να ασκούν ιδιωτικό έργο.Βάζει με μερική απασχόληση τους ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία, κάτι που θα ΟΔΗΓΗΣΕΙ σε επικίνδυνες νοσηλείες των ασθενών και αλίευση πελατείας για τα ιδιωτικά τους ιατρεία και κλινικές.
Σε συνδυασμό με την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων και την επέκταση των απογευματινών ιατρείων επί πληρωμής,πλέον η ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα νοσοκομεία για δωρεάν υπηρεσίες υγείαςγια την πλειοψηφία των ασθενών,ΘΑ ΓΙΝΕΙ απαγορευτική,παρόλο που έχουν χρυσοπληρώσει την υγεία τους μέσα από την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Νομιμοποιείται έτσι το παράνομο και καταδικαστέο «φακελάκι» και πλέον «ΗΘΙΚΑ» και «ΕΝΤΙΜΑ» θα πρέπει ο ασθενής να πληρώσει για να βρει την υγειά του .Όσοι δεν έχουν, θα δανειστούν ή θα πουλήσουν το χωράφι τους, το σπίτι τους, ότι έχουν και δεν έχουν για την υγεία τη δική τους και των παιδιών τους.
Κερδισμένοι ΘΑ ΕΙΝΑΙ μόνο οι μεγαλοκλινικάρχες και τα ιδιωτικά κοράκια της υγείας, ενώ η πλειοψηφία τον γιατρών θα συνεχίσει να εργάζεται με χειρότερους όρους μισθολογικούς, εργασιακούς και επιστημονικούς.
Να σημάνει συναγερμός παντού !!!
Να αποσυρθεί άμεσα το αντιλαϊκό τερατούργημα!!!
Μας οδηγούν ένα αιώνα πίσω για να θησαυρίσουν οι λίγοι!!!
Ήδη η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Τη Δευτέρα 28/11 και Τρίτη 29/11 στην Αττική και την Πέμπτη 1/12ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής,σε όλη την Ελλάδα.
Το Δ.Σ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα