Παρασκευή, 29/03/2024 | 04:46

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας

382 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/11/2022, 12:31 μμ | 0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε στις 3/11 η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας με σκοπό την προετοιμασία αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο. Πριν την συνεδρίαση επισημάνθηκε η μείωση της εκδήλωσης πυρκαγιών στον Δήμο Πάργας τα τελευταία 3 χρόνια λόγω της επιτυχημένης συνεργασίας των αρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών, η σημασία της πρόληψης εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων με τεχνικά μέσα και περιπολίες, η ενημέρωση των πολιτών, οι κυρώσεις σε παραβάτες, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις από τον Δήμο και την Περιφέρεια έπειτα από τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας Νικόλαος Παππάς , ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Πρέβεζας Αθανάσιος Μικρούλης, ο Διοικητής Π.Υ. Πρέβεζας Γεώργιος Γκούμας, ο Διοικητής Π.Υ. Πάργας Βασίλειος Γιάννος, ο Διοικητής Α.Τ. Καναλλακίου Γεώργιος Σιαβίκης, ο Διοικητής του Β’ Λ.Τ. Πάργας Πέτρος Κόκκορης, ο εκπρόσωπος του Λ/Χ Πρέβεζας Ιωσήφ Βαλαχάς, ο Αντιδήμαρχος Πάργας Δημήτριος Μάρκου, ο Πρόεδρος Τ.Κ Καναλλακίου, το μέλος της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου Δήμητρα Ευθυμίου και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας Θωμάς Μπόχτης.

Τέλος ο Δήμαρχος Πάργας στην τοποθέτηση του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία που έχει η συνεργασία όλων των φορέων που συμβάλλουν στην προσπάθεια, καθώς και η χρήση νέων τεχνολογιών για την πρόληψη των φαινομένων, τόνισε την απαίτηση περαιτέρω χρηματοδότησης, αλλά και την ανάγκη για την συμβολή και των δημοτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα