Πέμπτη, 18/04/2024 | 02:10

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του σε εκδήλωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Πρέβεζας

362 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/11/2022, 8:13 μμ | 0 σχόλια

Στην εκδήλωση με τίτλο “Από το απρόσωπο στο πρόσωπο” που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα της Θεοφανείου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των δομών του Δήμου Πρέβεζας, Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο και έγιναν σύντομες παρουσιάσεις, ομιλίες και προβολή βίντεο κάθε δομής αναφορικά με τη λειτουργία της .


Στην εκδήλωση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα και η απήχηση των δράσεων σε πολλές ομάδες πληθυσμού (ευπαθείς ομάδες, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, Ρομά, άτομα σε συνθήκες φτώχειας), κ.α. και είχε στοιχεία συγκίνησης, με τον ωφελούμενο των δομών κ. Γιώργο να μιλά για την προσωπική του εμπειρία σημειώνοντας ότι οι δομές του Δήμου Πρέβεζας έχουν θέσει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της δράσης τους.«Ο Θεός φώτισε τις καρδιές κάποιων ανθρώπων και είδαν το πρόβλημα μου ως δικό τους πρόβλημα και πολλές φορές παραμέρισαν το απρόσωπο», είπε ο κ. Γιώργος αλλά συγκινητική ήταν και η προβολή της ταινίας «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» όπου στο επίκεντρο τίθεται ο άνθρωπος και η “Οδύσσεια” του να βρει αναγκαίο στήριγμα σε αυτό που κατ’ επίφαση ονομάζουμε κράτος πρόνοιας. Στην εκδήλωση μίλησε και η για 40 χρόνια προϊσταμένη του Τμήματος Πρόνοιας κ. Μαίρη Ζουρουφίδου, που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μείνει κανείς πίσω μόνος του και αβοήθητος. Προσφέρουμε πάντα στο πλαίσιο του δυνατού με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση στον πόνο του αδερφού μας που ζει δύσκολα», ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο σύντομο χαιρετισμό του. Σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή αξιοποίησε όλες τις δράσεις, τόνισε ότι είμαστε σε ετοιμότητα και δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανείς αβοήθητος και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων για τη σπουδαιότητα της προσφοράς.
«Η προσφορά έχει πρόσωπο φωτεινό σαν τον ήλιο στο σκοτάδι», είπε ο κ. Γεωργάκος και τόνισε «Ας προσφέρουμε διακριτικά με πρόσωπο ψυχής και ευθύνης στο συνάνθρωπο αυτό που μπορούμε και αυτό που του λείπει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα στελέχη, τους εθελοντές και όσους προσφέρουν από το υστέρημά τους ή και το πλεόνασμά τους τόσο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα