Παρασκευή, 19/04/2024 | 01:04

Π.Ε. Λευκάδας: Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στον ‘Δημοσάρη’ στο Νυδρί

279 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/11/2022, 9:19 πμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στον ‘Δημοσάρη’ στο Νυδρί – Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ)

Νέες τεχνικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την αντιπλημμυρική θωράκιση της Λευκάδας υλοποιήθηκαν στο ρέμα «Δημοσάρης» στο Νυδρί από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, εκτεταμένες κοιτόστρωσεις, τόσο εκατέρωθεν της γέφυρας εντός του οικισμού του Νυδρίου, όσο και στη γέφυρα στη θέση «Καρφακέικα» Ράχης. Επίσης, σε επικίνδυνα σημεία από τον Περιφερειακό Νυδριού έως τη γέφυρα του οικισμού Ράχης προς Περιφερειακό Νυδριού κατασκευάστηκαν τοιχία οπλισμένου σκυροδέματος και συρματοκιβώτια. Τέλος, εκτενείς ήταν οι καθαρισμοί της κοίτης και των πρανών του χειμάρρου, που έφτασαν σε σημεία μέχρι και πάνω από τους Καταρράκτες.

«Προχωράμε σταδιακά στην αναβάθμιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Λευκάδας. Κατασκευάζουμε νέες υποδομές, συντηρούμε και επεκτείνουμε τις υφιστάμενες, αποκαθιστούμε προβλήματα, αντιμετωπίζουμε επικινδυνότητες, ώστε να αυξηθεί η ανθεκτικότητα της Λευκάδας στις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης.

Με σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις στο χείμαρρο ‘Δημοσάρη’ ενισχύσαμε την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νυδρίου, της Ράχης και της ευρύτερης περιοχής. Οι κοιτοστρώσεις, τα τσιμεντένια τοιχία, τα σαραζανέτ και οι καθαρισμοί που έγιναν βελτιώνουν αισθητά την προηγούμενη κατάσταση. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι συνέχεια αυτών που έχουν ήδη γίνει στα ρέματα της Βασιλικής, της Νικιάνας, του Επισκόπου, της Λυγιάς, της πόλης της Λευκάδας και αλλού, στο πλαίσιο του Τεχνικού μας Προγράμματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

 

 

 

Τη Δευτέρα (7/11/2022) πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λευκάδας, για το σχεδιασμό της χειμερινής περιόδου 2022-2023, με έμφαση στην πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό.

Στη συνεδρίαση, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέας Κτενά, συμμετείχαν: ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Αντώνης Δουβίτσας, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 4ης ΜΣΕΠ, Ανδρέας Δασκαλόπουλος, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας ο Αναπληρωτής Διευθυντής, Χριστοφάνης Σιώζος, και ο Υπεύθυνος Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Σίδερης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας Αλέξανδρος Κουβακάς, η Λιμενάρχης Λευκάδας, Ελευθερία Ρούσσου, από τη Διεύθυνσης Δασών Λευκάδας, Αθανάσιος Κοντογεώργης, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στην Π.Ε. Λευκάδας, Γεώργιος Τσιρογιάννης, η Υπεύθυνη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λευκάδας, Αναστασία Μαρκεσίνη, καθώς και τα στελέχη της Π.Ε. Λευκάδας Αντώνης Θεοχάρης (Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας), Ευάγγελος Μοσχονάς (Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων) και Χρυσούλα Παπαδάτου (Διευθύντρια Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα