Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:46

Οικονόμου για Κιβωτό του Κόσμου: Αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησής της

275 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/11/2022, 1:18 μμ | 0 σχόλια

Ανακοινώσεις για όσα αποφασίστηκαν στην σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την συνέχιση της λειτουργίας της δομής Κιβωτός του Κόσμου κάνει αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το πρώτο πράγμα που ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να «ξηλώσει» τη διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου και να την αντικαταστήσει. «Πρώτη έγνοια μας, είπε, είναι τα παιδιά».

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα με παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός εστίας για διάφορους λόγους. Χρειάζεται πλήρης διερεύνηση και όχι βιαστικά συμπεράσματα. Η ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει τις δικαστικές αρχές.

Η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό και να έχουν την μέγιστη δυνατή προστασία.

Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού. Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε μια διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με βάση την διάταξη που ψηφίσαμε το 2022, θα προχωρήσουμε στην άμεση αντικατάσταση της διοίκησης γιατί, ναι μεν η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη αλλά πρέπει να δει κανείς πως θα συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής. Λειτουργούσε στο μεγαλύτερο ποσοστό με χορηγίες ιδιωτών και οφείλει η κυβέρνηση να μην διακινδυνεύσει την λειτουργία της», απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε επίσης ότι η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά που ζουν στην Κιβωτό του Κόσμου είναι η αποϊδρυματοποίηση και κατ’ επέκταση η ενίσχυση του θεσμού της ανάδοχο οικογένειας.

Γι’ αυτό, είπε, η κυβέρνηση θέλει «να προχωρήσουμε με ακόμη γρηγορότερα βήματα προς τα εκεί. Η κυβέρνηση μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που βρίσκονται στις δομές. Για το σκοπό αυτό ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας και ήδη το 40% των παιδιών που διαβιούσαν το 2019 σε ιδρύματα είναι σήμερα στις κατάλληλες για αυτά οικογένειες».

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε επίσης ότι η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά που ζουν στην Κιβωτό του Κόσμου είναι η αποϊδρυματοποίηση και κατ’ επέκταση η ενίσχυση του θεσμού της ανάδοχο οικογένειας.

Γι’ αυτό, είπε, η κυβέρνηση θέλει «να προχωρήσουμε με ακόμη γρηγορότερα βήματα προς τα εκεί. Η κυβέρνηση μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που βρίσκονται στις δομές. Για το σκοπό αυτό ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας και ήδη το 40% των παιδιών που διαβιούσαν το 2019 σε ιδρύματα είναι σήμερα στις κατάλληλες για αυτά οικογένειες.

Σημειώνεται ότι για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, η κυβέρνηση προχώρησε σε τρεις αλλαγές:

στη μείωση του δρόμου που απαιτείται από τη στιγμή που ο πολίτης καταθέτει την αίτηση του μέχρι την ένταξη του στο εθνικό μητρώο υποψηφίων γονέων.
στη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής ως οικονομική ενίσχυση προς όλους ανάδοχες οικογένειες από 325 έως και 1200€ τον μήνα ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες των παιδιών που υιοθετούνται
Στην διεύθυνση των ηλικιακών ορίων για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Από 30 έως 60 ετών που ήταν, πλέον είναι από 25 έως 75 έτη με μέγιστη ηλικιακή διαφορά μεταξύ του παιδιού και του αναδόχου τα 50 έτη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα