Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:47

Θανάσης Καββαδάς: Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του οικοπέδου για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας

364 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/11/2022, 6:06 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Ολοκληρώθηκε  η παραχώρηση του οικοπέδου για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας με μετεγγραφή από το Ελληνικό Δημόσιο στο Υπουργείο Πολιτισμού – Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή του»

 

Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του οικοπέδου με ΚΑΕΚ 340261615001 εμβαδού 3.813 τ.μ. με σκοπό την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδας. Η πράξη της μετεγγραφής, με την οποία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση της απόφασης παραχώρησης της κυριότητας του ακινήτου από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού, φέρει αριθμό καταχώρησης 1690 και ημερομηνία 31.10.2022. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ανέφερε:

«Τον Ιούλιο, με δύο διατάξεις που περάσαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών στους νόμους 4920/2022 (άρθρο 221) και 4941/20222 (άρθρο 88) και στη συνέχεια την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, έπειτα από αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, έγινε η παραχώρηση του ΟΤ 479.

Στις 31 Οκτωβρίου η παραχώρηση αυτή ολοκληρώθηκε με τη μετεγγραφή του οικοπέδου στο Κτηματολόγιο από το Ελληνικό Δημόσιο στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας πολύ γρήγορης διαδικασίας παραχωρήσεων ακινήτων από Υπουργείο σε Υπουργείο, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην ταχύτατη ολοκλήρωση της παραχώρησης για το Αρχαιολογικό Μουσείο και ανοίγοντας το δρόμο ώστε σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού να έχει θεσμικά τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το οικόπεδο ξεκινώντας τις μελέτες για το Μουσείο που θα στεγάσει τους θησαυρούς του νησιού μας. 

Ένας στόχος επετεύχθη, ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Λευκάδας ολοκληρώθηκε, με τη βοήθεια των Υπουργών κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Λίνας Μενδώνη, τους οποίους ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και τη συνεργασία μας. 

Συνεχίζουμε, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μεγάλα έργα για τον τόπο μας.» 

Δείτε την κτηματολογική εγγραφή εδώ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα