Τετάρτη, 24/04/2024 | 22:04

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας: Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή 27/11

283 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2022, 8:18 πμ | 0 σχόλια

Ανακοίνωση σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Υπερασπιζόμαστε την Κυριακάτικη Αργία

Η κυβέρνηση μετά από αλλεπάλληλες αποφάσεις και μεταθέσεις αποφάσισε να ανοίξει τελικά τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοέμβρη κατά απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Κατέληξε στην τελευταία Κυριακή του μήνα η οποία “κουμπώνει” με την Black Friday 25 Νοέμβρη και την Cyber Monday 28 Νοέμβρη εξασφαλίζοντας πελατεία και τζίρο στα μεγάλα πολυκαταστήματα.
Προσπαθούν να μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω, δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σ΄ ένα χώρο που εργάζονται σε μεγάλο ποσοστό γυναίκες αυτοαπασχολούμενες και εργαζόμενες, προωθούνται εξουθενωτικά ωράρια.
Παράλληλα οι συνάδελφοι μας μικροί έμποροι είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο, πνιγμένοι στα χρέη και αντιμέτωποι με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και λογαριασμούς ρεύματος που μπορούν να πληρώσουν.
Η παραμικρή προσδοκία, ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να βοηθήσει και εμάς να βελτιώσουμε τους μειωμένους τζίρους μας, προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα.
Βασικοί παράγοντες για την αναδουλειά στα μαγαζιά μας είναι η ακρίβεια, οι καθηλωμένοι μισθοί, οι χαμηλές συντάξεις, γενικότερα το πενιχρό εισόδημα της πλειοψηφίας του λαού μας. Από καμιά λαϊκή οικογένεια δεν λείπουν οι μέρες και οι ώρες για να ψωνίσουν. Οι τσέπες είναι άδειες.
Την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας χωρίς καμία παρέκκλιση υπηρέτησαν όλες μέχρι σήμερα οι τελευταίες κυβερνήσεις. Με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στους ομίλους να ανοίγουν όσες και όποιες Κυριακές θέλουν, να κάνουν το ωράριο λάστιχο. Δίνοντας δικαιοδοσία στις περιφέρειες με μια τους απόφαση, να αποφασίζουν πόσες και ποιες Κυριακές θα ανοίγουν τα καταστήματα.
Υπενθυμίζουμε ότι στο νομό μας, μετά από την απαράδεκτη απόφαση της αντιπεριφέρειας τα προηγούμενα χρόνια, δίνεται η δυνατότητα να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου. Απόφαση που όπως έχει δείξει η ίδια η πραγματικότητα ωφέλησε τα μεγάλα πολυκαταστήματα και όχι τα μικρά καταστήματα.
Αλήθεια τι κερδίσαμε τόσα χρόνια, εμείς οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι από την συνεχή απελευθέρωση και διεύρυνση του ωραρίου; Από τις «προαιρετικές» Κυριακές που πρότειναν οι διάφορες κυβερνήσεις ανοιχτά τα μαγαζιά; Μήπως αυξήθηκαν τα έσοδα μας; Μήπως μεγάλωσε η πελατεία μας;
Εμείς δεν μπαίνουμε σε κανένα τέτοιο παζάρι για το πόσες και ποιες Κυριακές θα ανοίξουν τα καταστήματα.
Η λύση για εμάς βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν. Η πρόσφατη μαζική κινητοποίηση στην απεργία στις 9 Νοέμβρη μας γεμίζει όλους δύναμη και αισιοδοξία για να κάνουμε ένα πιο αποφασιστικό βήμα, να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας
Να παρθούν πίσω όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας.
Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας είναι υπόθεση όλων μας. Μικρών εμπόρων και των εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να δυναμώσουν τον Εμπορικό Σύλλογο που στέκεται πραγματικά δίπλα τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11
ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα