Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:39

Ανδρέας Κτενάς: «Στόχος η δημιουργία ενός ξεχωριστού Αθλητικού Πάρκου»

364 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/11/2022, 1:22 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Στόχος η δημιουργία ενός ξεχωριστού Αθλητικού Πάρκου» – Έναρξη μελέτης για το Αθλητικό Πάρκο στις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας

Ξεκινά η μελέτη για την κατασκευή Αθλητικού Πάρκου, στη θέση «Παλαιές Αλυκές Λευκάδος», σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε δωρεάν στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), και έπειτα από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το ανάδοχο μελετητικό σχήμα έχει προϋπηρεσία σε υψηλού επιπέδου αθλητικά έργα, μεταξύ των οποίων το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ), το Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», το Νέο Γήπεδο Παναθηναϊκού, το Νέο Γήπεδο ΠΑΣ Γιάννενα.

«Η έναρξη της μελέτης για την δημιουργία ενός ξεχωριστού αθλητικού Πάρκου στην Λευκάδα, αποτελεί ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα, γι’ αυτό που οραματιζόμαστε για τον αθλητισμό στο νησί μας.

Η Λευκάδα, με την τεράστια δυναμική τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό, δικαιούται και αξίζει ένα σύγχρονο ανοικτό αστικό πάρκο αθλητισμού και αναψυχής, που θ’ αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους, αλλά και για τα αθλητικά σωματεία, που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα, λόγω της έλλειψης χώρων άθλησης.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που μετά από δύο χρόνια ουσιαστικής δουλειάς και διεκπεραίωσης πολλών ζητημάτων – συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης της χρονοβόρας διαδικασίας παραχώρησης του οικοπέδου από την ΓΓΑ – σήμερα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τη μελετητική φάση για το Αθλητικό Πάρκο. Το ανάδοχο σχήμα που ανέλαβε την εκπόνηση των μελετών έχει εξαιρετική εμπειρία σε σχετικά έργα, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους ότι το Αθλητικό Πάρκο θα αποτελεί ένα ‘κόσμημα’ για το νησί μας και ‘πνεύμονα’ αθλητισμού και αναψυχής.

Ως Περιφερειακή Αρχή, ανεξαρτήτου των αρμοδιοτήτων μας, εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία και επιδιώκουμε να συμβάλουμε με έργα και δράσεις στον Αθλητισμό της Λευκάδας, να στηρίζουμε τα σωματεία και να ωθούμε όλους στην άθληση παρέχοντας κατάλληλες συνθήκες» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο «ΜΕΛΕΤΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» έχει προϋπολογισμό 24.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους (πιστώσεις ΚΑΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και ανάδοχος είναι το σχήμα «ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. – ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α.Ε. –ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΛ. ΜΗΤΣΟΥΔΗΣ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα