Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:31

Ο Δήμος Πρέβεζας “ταξίδεψε” στην έκθεση Philoxenia

335 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/11/2022, 2:01 μμ | 0 σχόλια

H ανάδειξη της Πρέβεζας ως σημείο αναφοράς στον ευρωπαϊκό και το διεθνή “τουριστικό χάρτη” βρέθηκε στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένου Συμβούλου τουρισμού κ. Λεωνίδα Αργυρού στο 3ο Forum «Τουρισμός – Real Estate – Μεταφορές & Υποδομές σε Ελλάδα και Ν/Α Ευρώπη», που συνδιοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδας με το Δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης στο πλαίσιο των διεθνών εκθέσεων Philoxenia-Hotelia της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο Δήμος της Πρέβεζας είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην έκθεση με δικό του περίπτερο το οποίο παραχωρήθηκε από το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο και αποτέλεσε “πόλο έλξης” για επαγγελματίες του τουρισμού και θεσμικούς φορείς οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δυναμική που έχει αναπτύξει η Πρέβεζα στον τομέα αυτό αλλά και τις προοπτικές που “προοιωνίζει” ο καθόλα θετικός απολογισμός της τουριστικής περιόδου του 2022.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη στοχευμένη προβολή του Δήμου ως ασφαλή προορισμό, τη δύσκολη εποχή της πανδημίας, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και παρουσίασε το σχεδιασμό της “επόμενης” μέρας που βασίζεται στον αερολιμένα του Ακτίου, τη μαρίνα, το νέο οδικό δίκτυο, τα ξενοδοχειακά και λοιπά καταλύματα, τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία όπως η Αρχαία Νικόπολη και η Αρχαία Κασσώπη, το βήμα του Αποστόλου Παύλου, τα ιαματικά λουτρά της Κυανής Ακτής και βέβαια οι παραλίες του Ιονίου, το μοναδικό οικοσύστημα του Αμβρακικού και τα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας τοπικά προϊόντα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος τουρισμού κ. Λεωνίδας Αργυρός επεσήμανε ότι η τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα το φετινό καλοκαίρι κατέγραψε αύξηση της τάξης του 160% έναντι του 2019 ενώ ακόμη και την περίοδο της πανδημίας η μέση πληρότητα κινήθηκε στο 65% όταν άλλοι προορισμοί του εξωτερικού όπως η Πορτογαλία κατέγραψαν μετά αντίστοιχο ποσοστό 18%. Σε ότι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις ο κ. Αργυρός ανέφερε ότι έχει κατατεθεί πρόταση στη Fraport για την απευθείας σύνδεση του διεθνούς αεροδρομίου Ακτίου με τη Σερβία και γνωστοποίησε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα με τη συνδρομή και του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου. Ανέφερε επίσης ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου καταγράφει ετήσια αύξηση 10% και φέτος ανήλθαν σε 1 εκατ. οι εκκινήσεις με 48 ευρωπαϊκούς προορισμούς ενώ στη δημοτική μαρίνα έδεσαν 5.800 πλοία.

Από τον Δήμαρχο Πρέβεζας υπογραμμίστηκε ακόμη το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Πρέβεζα στον τομέα του REAL ESTATE όπου υπάρχει σημαντικό πεδίο ανάπτυξης λόγω των παραθεριστικών κατοικιών, νεόκτιστων ή παλαιότερων, που προσφέρονται προς πώληση καθώς και οικοπέδων σε παραλιακές ή και ορεινές περιοχές. Τέλος ο κ. Γεωργάκος επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στο οποίο ο Δήμος Πρέβεζας φιλοξενήθηκε με έντυπο τουριστικό προωθητικό υλικό.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα