Τρίτη, 16/07/2024 | 17:09

Επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών στο Δημαρχείο της Άρτας

381 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/11/2022, 4:53 μμ | 0 σχόλια

Στο Δημαρχείο της Άρτας, βρέθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Άρτας Γιώργο Στύλιο, τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα- Ιωάννη Ζώρα,  τον Γενικό συντονιστή Ηπείρου , εκλεγμένο στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ Τζιανλούκα Ματσίρα, τον Οργανωτικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιο Κορομηλά, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Άρτας Νίκο Σπύρου και μέλη της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, όπου συζητήθηκαν τα θέματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Δήμου, με τον κ. Τσιρογιάννη να ενημερώνει για την εξέλιξη των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται, αλλά και για την εξέλιξη των νέων προτάσεων που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση και αναμένεται να εγκριθούν. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Λιόντος, Παντελής Κωλέτσος, Χριστόφορος Σιαφάκας, Δημήτρης Ευαγγέλου, Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας και η Γενική Γραμματέας Εύη Βασιλάκη. Η Δημοτική αρχή τόνισε την αγαστή συνεργασία του Δήμου με τα Υπουργεία και ευχαρίστησαν τα μέλη του κόμματος για την παρουσία τους στην Άρτα.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, ενημέρωσε διεξοδικά και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών σε κρίσιμα και εξαιρετικής σημασίας θέματα για την Άρτα τα οποία «τρέχει» σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία ο Δήμος, προκειμένου «να σας κάνουμε κοινωνούς στην προσπάθειά μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης κατά την συνάντηση.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων μέσω του υπομνήματος ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε την συνδρομή για την :

«Αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο»:
a) επίσπευση της μελέτης και ολοκλήρωσή της το 2023
β) εξασφάλιση χρηματοδότησης π/υ 120.000.000,00 € από το Νέο ΕΣΠΑ.

Συνέχιση των Εγγειοβελτιωτικών Έργων Πεδιάδας Άρτας.
Ένταξη της πρότασης του Δήμου Αρταίων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην πρόσκληση «Αστική Αναζωογόνηση»:
α) με αρχική χρηματοδότηση π/υ 3.839.130,68€ για την κατασκευή του έργου Ανάπλαση τμήματος παρόχθιας περιοχής Αράχθου και την ολοκλήρωση μελέτης Εκθεσιακού Κέντρου στην Άρτα

β) εν συνεχεία χρηματοδότηση της κατασκευής του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας π/υ 10 εκ €.

Δημιουργία χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων με την ονομασία «ΕΡΜΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» π/υ 700.000,00 €.
Ανάπλαση του παραποτάμιου πάρκου με δημιουργία υπαίθριου πολιτιστικού θεάτρου π/υ ΠΔΕ 600.000,00 €.
Ηλεκτροφωτισμός Δημοτικού Σταδίου Άρτας π/υ 700.000,00 €.
Στήριξη για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Σχολών της Άρτας- ίδρυση νέων όπως Τμήμα Κτηνιατρικής και άμεση λειτουργία του Αγροτοδιατροφικού Πάρκου στην Πανεπιστημιούπολη στους Κωστακιούς Άρτας.
Αναβάθμιση του Στρατοπέδου Άρτας σε ΚΕΥΓ Κέντρο Υγειονομικού.
Χρηματοδότηση για την δημιουργία Επιχειρηματικού πάρκου στην Άρτα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα