Παρασκευή, 26/04/2024 | 21:33

Το πρόγραμμα “ΝΟ ΚΑΚΑ” για ακαθαρσίες σκύλων σε επιλεγμένα σημεία της Λευκάδας

453 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/10/2022, 1:37 μμ | 0 σχόλια

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτώβρη, ο Δήμος Λευκάδας διοργάνωσε την Παρασκευή 7Οκτώβρη, εκδήλωση στην κεντρική πλατεία όπου τον πρώτο λόγο είχαν κυρίως τα παιδιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του προγράμματος «ΝΟ ΚΑΚΑ». Πρόκειται για μία Ελληνική, παγκόσμια κατοχυρωμένη εφεύρεση (πατέντα), συλλογής περιττωμάτων των σκύλων. Δίνει μια πολύ έξυπνη, πρωτότυπη, πολιτισμένη και οικολογική λύση στο πρόβλημα της συλλογής των ακαθαρσιών των σκυλιών που μπορεί και πρέπει να θέσει τέλος στο άλυτο, μέχρι τώρα, πρόβλημα.

 

Ένα χάρτινο πτυσσόμενο φαρασάκι μιας χρήσης, από ανακυκλωμένο χαρτί, που επινοήθηκε και κατασκευάζεται στην Ελλάδα, κάνει πανεύκολη την ανέπαφη συλλογή των ακαθαρσιών, για τους συνοδούς των σκύλων και αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια οδηγία κατάργησης της χρήσης του πλαστικού!

3_no_kaka

Με τη γενίκευση της χρήσης του φαρασιού, οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα και όλοι οι δημόσιοι χώροι, μπορούν να διατηρηθούν καθαροί και υγιεινοί. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Λευκάδας έχει ήδη τοποθετήσει σε επιλεγμένα σημεία της πόλης της Λευκάδας καλαίσθητα κιβώτια με τα φαρασάκια μιας χρήσης από χαρτόνι και θα ήταν ευχής έργο να χρησιμοποιηθούν κιόλας από τους κηδεμόνες των σκύλων, γιατί το κακό έχει παραγίνει κι αυτό αφορά όχι μόνο την πόλη της Λευκάδας αλλά και χωριά, όπως η Νικιάνα που κυκλοφορούμε περισσότερο.

4_no_kaka

7_no_kaka

6_no_kaka

ΠΗΓΗ-φώτος: ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα