Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:54

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας κέρδισε κοινό και κριτικούς σε θεατρικό διαγωνισμό στο Γκάζι

594 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/10/2022, 10:57 πμ | 0 σχόλια

Το κοινό και την κριτική επιτροπή κέρδισε το θεατρικό “ο Μπεχτσής/ο Νυχτοφύλακας” του Κώστα Λάκη το οποίο παρουσιάστηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι στο πλαίσιο διαγωνισμού συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου του«Culture Is Athens» που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Η παράσταση απέσπασε το πρώτο βραβείο ανάμεσα από 9 παραστάσεις που επίσης ξεχώρισαν και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η σκηνοθεσία ανήκει στη Λίλη Σακκά η επιμέλεια κειμένου στον Βασίλη Μπούτση ,ενώ τους ρόλους του έργου ενσάρκωσαν οι Κοσμάς Μαρκής και Σπύρος Παπαδιώτης.
Η παράσταση “ο Μπεχτσής/ο Νυχτοφύλακας” αποτυπώνει την ιστορία δύο προσφύγων από τη Σμύρνη το 1922 και τη συνάντηση ζωής που θα έχουν με ένα νυχτοφύλακα στο αφιλόξενο για κείνους περιβάλλον της εποχής.
Ο συγγραφέας Κώστας Λάκης εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες προς το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας και το κοινό που βρέθηκε στη μαγική (όπως την χαρακτηρίζει) βραδιά στο Γκάζι.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα