Πέμπτη, 25/04/2024 | 08:26

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ να πάρει πίσω την απόφασή του

439 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/10/2022, 3:26 μμ | 0 σχόλια

 

Ακούγεται υπερβολικό, μοιάζει εξωπραγματικό, μα είναι αληθινό. Οι άνεργοι θα τιμωρούνται αν δεν συμμορφώνονται, θα τιμωρούνται όχι γιατί έκλεψαν, ούτε γιατί βαρέθηκαν να πάνε σε μια θέση εργασίας, θα τιμωρούνται με διαγραφή δύο ετών από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, επειδή ενώ πήγαν στον εργοδότη που τους πρότεινε ο ΟΑΕΔ για να δουν από κοντά τις συνθήκες εργασίας και να διαπραγματευτούν τους επιμέρους όρους εργασίας δεν συμφώνησαν. Καταργούν δηλαδή το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης αλλά μόνο για το ένα μέρος, μόνο για τον άνεργο. Για τον εργοδότη, δεν προβλέπονται κυρώσεις, αν για παράδειγμα δώσει παραπλανητικά στοιχεία για τη θέση εργασίας.
Ο άνεργος, λέει η απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, αν έστω και από αμέλεια δεν ενημερώσει εντός δεκαημέρου για το αποτέλεσμα που είχε μια προτεινόμενη θέση εργασίας, θα διαγράφεται από τα μητρώα και θα χάνει κάθε επίδομα αν είναι επιδοτούμενος. Επισημαίνουμε εδώ πως δεν είναι όλοι οι άνεργοι επιδοτούμενοι και πως μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 10-15% λαμβάνει επίδομα ανεργίας.
Στο ποινολόγιο, αν ο επιδοτούμενος άνεργος παραλείψει να δηλώσει «παρουσία» τότε θα χάνει το μηνιαίο επίδομα ανεργίας, κάτι σαν τους κοινούς εγκληματίες, που έχουν υποχρέωση να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης έχει υποχρέωση ο άνεργος να υπακούει αν του δοθεί εντολή για ιατρική εξέταση όχι από γιατρό, αλλά από τον ΟΑΕΔ!
Στον διοικητή της ΔΥΠΑ δίνονται υπερεξουσίες, που ως ανώτατος άρχοντας θα έχει το δικαίωμα να επιβάλει ποινές από 500 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με το παράπτωμα του άνεργου!!!
Όλα αυτά μαρτυρούν τη νοοτροπία κυβέρνησης και διοίκησης για μετάθεση της ευθύνης της ανεργίας από το κράτος στους ανέργους, μαρτυρούν την απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση στήριξης των ανέργων, μαρτυρούν τη νοοτροπία της διοίκησης και της κυβέρνησης να στρέφετε κατά των αδυνάμων και υπέρ της μεγάλης εργοδοσίας, μαρτυρούν τις αληθινές προθέσεις της κυβέρνησης που επιθυμεί τη μετατροπή του δικαιώματος στην εργασία σε καταναγκασμό και δουλεία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-άνεργων Πρέβεζας
ΛΑΝΤΖΑ Πάργας -αγωνιστική κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό επισιτισμό

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα