Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:41

Στύλιος: «Η καινοτομία πυρήνας του σχεδίου μας για ένα πράσινο, βιώσιμο & ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα»

258 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/10/2022, 8:16 πμ | 0 σχόλια

ΥφΑΑΤ, Γ. Στύλιος: «Η καινοτομία πυρήνας του σχεδίου μας για ένα πράσινο, βιώσιμο και ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα»

Σε ημερίδα για την καινοτομία παρευρέθηκε ως ομιλητής την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Στύλιος στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Καινοτομίας και Τεχνολογίας «Beyond» και συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας & Τεχνολογίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Στύλιος, αναφέρθηκε στη μεταβατική περίοδο στην οποία βρίσκεται ο αγροδιατροφικός τομέας, με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση να αλλάζει πλήρως το παραγωγικό του μοντέλο. Επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δημιουργία ενός πράσινου, βιώσιμου και ανταγωνιστικού πρωτογενούς τομέα. Ο κ. Υφυπουργός τόνισε, ότι επενδύοντας στην καινοτομία, οικοδομούμε ένα ανθεκτικότερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα διασφαλίσουμε την ικανότητά μας να θρέψουμε το πληθυσμό μας.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Στύλιος, παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις που ακολουθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την προώθηση της καινοτομίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της διασύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή. Επισήμανε ότι η διασύνδεση αυτή επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ομάδων αποτελούμενων από αγρότες, επιχειρήσεις της αγροδιατροφής και φορείς όπως πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα και εργαστήρια.

Ο κ. Στύλιος επισήμανε πως στις δράσεις που αφορούν την Ίδρυση των Επιχειρησιακών Ομάδων με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της βιωσιμότητας της Γεωργίας, έχουν ενταχθεί συνολικά 215 έργα σε 12 Περιφέρειες της χώρας. Σημείωσε πως στο τέλος του 2021 εκδόθηκε η πρόσκληση της δράσης « Ίδρυση και λειτουργία επιχειρησιακών ομάδων ΕΣΚ* για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας». Στη δράση αυτή υποβλήθηκαν συνολικά 319 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 60.581.242€. Ο Υφυπουργός, αναφέρθηκε ακόμη και στα 154 έργα συνολικού προϋπολογισμού 770.000 ευρώ, εθνικής και διακρατικής εμβέλειας που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Οι ψηφιακές δεξιότητες των παραγωγών είναι αυτές που σταδιακά θα κάνουν την διαφορά στον αγροδιατροφικό τομέα. Στηρίζουμε τους παραγωγούς μας προωθώντας σχετικές δράσεις. Οικοδομούμε το πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες και πρακτικές».

*ΕΣΚ Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα