Τετάρτη, 24/04/2024 | 23:28

Σπουδαία διάκριση Παργινής φοιτήτριας στο Λονδίνο

1663 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/10/2022, 10:36 πμ | 0 σχόλια

Σε ένα από τα πιο δυναμικά ιδρύματα του ομοσπονδιακού πανεπιστημίου του Λονδίνου, το King’s College London (KCL), διεξάγεται ετησίως ο διαγωνισμός για το Βραβείο Μετάφρασης «Νίκη Μαραγκού». Το Βραβείο αφέτος έλαβε η Παργινή Φοιτήτρια του KCL Δάφνη Νούση.

 

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του πανεπιστημίου, όπου βρίσκεται η ιστορική αιωνόβια Έδρα Κοραή, στην ίδρυση της οποίας είχαν πρωταγωνιστήσει μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας μας όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η καθηγήτρια Gonda Van Steen, κάτοχος της έδρας Κοραή, ήταν μια από τους κριτές του διαγωνισμού ο οποίος φέτος ήταν ανοιχτός σε όλους του φοιτητές βρετανικών ιδρυμάτων. Η Δάφνη Νούση μετέφρασε επτά ποιήματα από τις ποιητικές συλλογές της Νίκης Μαραγκού με τα οποία κατέκτησε το Βραβείο.

 

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ Κατερίνα Μπούρα, διπλωμάτη καριέρας, απόφοιτη του KCL και σύζυγο του πρώην Υπουργού Γιάννου Κρανιδιώτη, αναφορικά με την ιστορία των Ελλήνων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έδωσαν το παρόν πολλοί ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και πνευματικοί άνθρωποι της ελληνικής κοινότητας του Λονδίνου, όπως ο Δρ Κύπρος Νικολαΐδη, ο Πρέσβης ε.τ. Αλέξης Αλεξανδρής, ο Ρόντρικ Μπίτον, ο Ρίτσαρντ Κλόγγ και πολλοί άλλοι.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα