Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:27

Πρέβεζα: Έκανε “Πάταγο” η ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Σπύρος Κυριάκης

754 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2022, 1:17 πμ | 0 σχόλια

 

Μια συνέντευξη που συζητήθηκε έντονα παραχώρησε σε τοπικό ραδιόφωνο και στον εκλεκτό συνάδελφο Χρήστο Ανεμοζάλη, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας το 2019 – και όπως όλα δείχνουν και το 2023- Σπύρος Κυριάκης.

Πρώτ’ απ’ όλα το συν πάει στον Δημοσιογράφο που φιλοξένησε τη συνέντευξη η οποία και συζητήθηκε και πιθανότατα να εξακολουθήσει να συζητιέται.

Το ότι έκανε “Πάταγο” η συνέντευξη, τα credits πάνε στον Χρήστο Ανεμοζάλη, πάμε τώρα να δούμε και ορισμένα σημεία του περιεχομένου της συνέντευξης που αξίζει να σταθούμε.

Για τη διακυβέρνηση της χώρας ο Σπύρος Κυριάκης υποστηρίζει ότι “Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατά γενική ομολογία είναι μια πολύ πετυχημένη Κυβέρνηση.”

Μάλιστα, το κατά γενική ομολογία που λέει ο Σπύρος Κυριάκης τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να αγχώνεται για το αν θα πάρει αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού κατά γενική ομολογία -κατά τον Σπύρο Κυριάκη- είναι πολύ πετυχημένη κυβέρνηση. Αυτό το κατά γενική ομολογία, σε ποσοστό πως μεταφράζεται; Άνω του 40% ή ακόμα και άνω του 50%; Για να καταλάβουμε τι λέμε δηλαδή…

Για την απουσία του με τον κορονοϊό και με ζήτημα ασθένειας  μαζί, δικαιολογείται απόλυτα ο Σπύρος Κυριάκης και δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω για το αντίθετο.

Σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξης που παρουσιάζει  ενδιαφέρον, σημειώνει ο Σπύρος Κυριάκης: “Όσον αφορά την αποχή από τα μέσα αλλά και από τα Social media επίσης ήταν επιλογή μου διότι θεωρώ πως το τελευταίο που ήθελε ο κόσμος ήταν εμένα να κάνω κριτική. Δεν νομίζω πως ο κόσμος με ήθελε για αυτόν τον ρόλο. Έτσι λοιπόν επέλεξα την αποχή από τα ΜΜΕ και από τα Social media, υπάρχουν βέβαια κάποιοι άνθρωποι που τρέφονται από αυτό..θέλουν να βγάζουν φωτογραφίες με πολιτικά πρόσωπα, με Υπουργούς, με Πρωθυπουργούς, να βγαίνουν μπροστά και να τους κάνει πως μεγαλώνει το ανάστημά τους, προσωπικά δεν είχα και δεν έχω τέτοια ανάγκη.”

Εδώ κάπου το χάνουμε, ο Σπύρος Κυριάκης δεν θέλει να κάνει κριτική, αλλά αφήνει αιχμές για όσοι φωτογραφίζονται με πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, πρωθυπουργούς κλπ;

Δηλαδή πριν λίγες μόλις μέρες  ο νυν βουλευτής του νομού Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας  Γιάννης Δαρδαμάνης φωτογραφήθηκαν με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Αμερικάνο Πρέσβη Τζωρτζ Τσούνη για να … μεγαλώσει το ανάστημά τους; Δηλαδή και τον Στέργιο και τον Στράτο και τον Νίκο και τους Γιάννηδες, δεν τους λες… κοντούς, περισσότερο για μπασκετμπολίστες κάνουν… Προφανώς εννοεί πολιτικό ανάστημα !

Και επίσης είπε ο Σπύρος Κυριάκης “Προσωπικά δεν είχα και δεν έχω τέτοια ανάγκη”. δηλαδή όλοι οι παραπάνω είχαν ανάγκη και το κάνανε; Αλλά μήπως μου διαφεύγει κάτι; Έχει εκλεγεί,έχει διοικήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην κεντρική πολιτική σκηνή , ή σε κάποιον άλλο θώκο, ο Σπύρος Κυριάκης και δεν είχε και δεν έχει τέτοια ανάγκη;

Και αφού δεν είχε τέτοια ανάγκη πως έβγαζε φωτογραφίες σαν την παρακάτω το 2019 όταν ήταν υποψήφιος βουλευτής;

Το σημείο δε της συνέντευξης που σήκωσε και τον περισσότερο θόρυβο και πολλοί μίλησαν ακόμη και για αυτογκόλ του Σπύρου Κυριάκη είναι το ακόλουθο:

“Το σύνθημα με το οποίο είχα κατέρθει στις εκλογές του 2019 ήταν η “Ελλάδα Αλλάζει..η Πρέβεζα Αλλάζει” τρία χρόνια μετά και ενώ η Ελλάδα έχει αλλάξει και αλλάζει καθημερινά με έργα πνοής σε κάθε τόπο, υπάρχει ένα πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 που κάθε τόπος εντάσσει σημαντικά έργα, δυστυχώς στην Πρέβεζα τα πράγματα έχουν μείνει στάσιμα. Και έχουν μείνει στάσιμα όχι με ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης αλλά με ευθύνη των τοπικών παραγόντων της Πρέβεζας. Και αυτός είναι ένας λόγος ο οποίος με κάνει να ξαναβγώ στο προσκήνιο, διότι η Πρέβεζα είναι ένας νομός τον οποίο έχω γυρίσει από άκρη σε άκρη, έχω γνωρίσει τους ανθρώπους και είναι ένας νομός τον οποίον αγαπάω. Για αυτό λοιπόν δηλώνω ότι είμαι παρών σε οποιεσδήποτε πολιτικές εξελίξεις με στόχο να μπορέσουμε να εντάξουμε για την Πρέβεζα κάποια σημαντικά έργα υποδομής.

Όσον αφορά τις ευθύνες, αυτές δεν θέλω να τις προσωποποιήσω, όμως όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται την Πρέβεζα και ανακοινώνει έργο σε έναν όμορο νομό και όχι στον δικό μας (νομό), προφανώς και υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει αυτές οι ευθύνες να αναζητηθούν. Ταυτόχρονο υπάρχουν μια σειρά από θέματα που έχουν προωθηθεί αυτή την τριετία στον Νομό της Πρέβεζας, θεωρώ όμως πως η ροή των πολιτικών πραγμάτων γίνεται από την Αθήνα προς την Πρέβεζα και όχι από την Πρέβεζα προς την Αθήνα. Ότι έργα έχουν δρομολογηθεί και ότι έργα έχουν γίνει, γίνονται με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και όχι με πρωτοβουλία των τοπικών παραγόντων.”

Ποιον θα έχει αντίπαλο  στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας ο Σπύρος Κυριάκης στις Εθνικές εκλογές την άνοιξη του 2023; Τον νυν βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη. Θα μπορούσε να ρίξει το …τρόπον τινά πολιτικό ανάθεμα στον νυν βουλευτή και να του καταλογίσει ευθύνες, παραπάνω όμως γίνεται κάτι διαφορετικό.  Κι αυτό μπορεί να έχει πολλαπλή ανάγνωση. Δεν αφήνει αιχμές μόνο εναντίον του βουλευτή της ΝΔ αλλά μιλά για τοπικούς παράγοντες της Πρέβεζας. Δηλαδή με το “ευθύνη των τοπικών παραγόντων της Πρέβεζας” τους παίρνει η μπάλα όλους και τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους και άλλους φορείς. Κι όταν λέμε όλους, ίσως όχι όλους, αλλά αυτούς που τάσσονται με τον νυν βουλευτή τον Στέργιο Γιαννάκη; Τον Σπύρο Κυριάκη τον θεωρώ μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα, οπότε δεν μπορώ για το παραπάνω να του προσάψω πολιτική αφέλεια,  ότι δηλαδή άνοιξε τόσα εσωκομματικά πολιτικά μέτωπα, βάζοντας αιρετούς απέναντί του, εν αγνοία του. Όποιος κάνει τέτοια ανάγνωση, κατά την ταπεινή μου άποψη κάνει λάθος. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό εκεί να κινηθεί η προεκλογική του καμπάνια επικοινωνιακά εάν και εφόσον όπως όλα δείχνουν  είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας. Δηλαδή να θέτει εκλογικό διακύβευμα την επικράτηση των παραγόντων ή του απλού λαού της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι τους παράγοντες πολλοί αγάπησαν (;), τον παραγοντισμό όμως; Πέταξε το… γάντι στους…. απέναντι ή τους έβαλε για τα καλά, απέναντι, ο Σπύρος Κυριάκης;

Στο Μέγαρο Μαξίμου ή έχουν Μέντιουμ ή έχουν δορυφόρους….

Δεν εξηγείται διαφορετικά το “θεωρώ όμως πως η ροή των πολιτικών πραγμάτων γίνεται από την Αθήνα προς την Πρέβεζα και όχι από την Πρέβεζα προς την Αθήνα. Ότι έργα έχουν δρομολογηθεί και ότι έργα έχουν γίνει, γίνονται με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και όχι με πρωτοβουλία των τοπικών παραγόντων.” που είπε ο Σπύρος Κυριάκης. Σαν τους Τούρκους ένα πράγμα που έστειλαν το drone να δουν τι όπλα έχουμε στα νησιά;  Μέντιουμ έχουν στο Μαξίμου ή τους μεταφέρουν τις ανάγκες και τα έργα που απαιτούνται στο νομό Πρέβεζας, δορυφόροι; Δηλαδή οι μελέτες όλα αυτά τα μεγάλα έργα που έρχονται για το νομό τα είχαν έτοιμα στο Μαξίμου; Και τα έργα στην αρχαία Νικόπολη; Και το Αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης; και όλα τα άλλα μικρά και μεγάλα έργα;  Η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι  του νομού Πρέβεζας, είναι απλοί παρατηρητές; Κομπάρσοι είναι; Οι φυσικοί εκλεγμένοι εκπρόσωποι δεν έκαναν τίποτα; Έίναι πάρα πολλά!  Όλα από την Αθήνα, δώρα είναι;  Μήπως να σταματήσουμε να εκλέγουμε και Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους από τη στιγμή που όλα είναι δρομολογημένα από την… Αθήνα; Αθήνα μου πρωτεύουσα και…. τη Συμπρωτεύουσα και… Ακρόπολη Λυκαβητός και ο… Πύργος ο Λευκός. Μυστήρια πράγματα…

Κάποιοι θα χαρακτηρίσουν με θετικό πρόσημο τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σπύρος Κυριάκης, κάποιοι άλλοι με αρνητικό.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να ισχυριστώ ούτε το ένα ούτε το άλλο, αυτό που σημειώνω είναι ότι δεν ήταν αψεγάδιαστη .

Άλλωστε, τόσα.. πατήματα βρήκα να σχολιάσω. Θα μου πείτε 32 χρόνια δημοσιογράφος, εσύ, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν ψεγάδια, θα έβρισκες.

Βέβαια το γεγονός ότι συζητήθηκε και συζητιέται έντονα η συνέντευξη του Σπύρου Κυριάκη, ασφαλώς και δείχνει την πολιτική του οντότητα.

Και κάτι ακόμα: Όσοι πιστεύουν ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο Σπύρος Κυριάκης θα είναι… Light, πλανώνται πλάνην οικτράν.. Προβλέπω να είναι… extra large!

Είναι η τελευταία του ευκαιρία να εκλεγεί βουλευτής και θα δώσει τον …υπέρ πάντων αγώνα! Λογικό δεν είναι;

Δεν έχω καμία απολύτως επικοινωνία με τον Σπύρο Κυριάκη, την προσωπική μου εκτίμηση εκφράζω παραπάνω και τίποτα περισσότερο…

Όπως έκανα εκτίμηση σε φιλικό περιβάλλον και για το περιεχόμενο της συνέντευξης πριν αυτή παραχωρηθεί και εν μέρη επιβεβαιώθηκα.

Δεν είμαι Μέντιουμ για να γνωρίζω εκ των προτέρων τι ακριβώς θα έλεγε ο Σπύρος στον Χρήστο,  βάθος σκέψης απαιτείται και από αυτό, ευτυχώς, διαθέτω μπόλικο…

Κι εκεί που άρχισαν οι βροχούλες του Οκτώβρη, το θερμόμετρο και δη το… πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε με τη συνέντευξη του Σπύρου Κυριάκη, αυτή είναι η αλήθεια.

Και για μας αυτά τα σκηνικά, είναι βούτυρο στο ψωμί μας. Υπάρχουν στην ΤΟΜΗ στην ενημέρωση και ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ και ο… Εξάδελφος του ΤΟΜΕΑΡΧΗ έχουμε να πούμε, να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε πολλά όλη αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο που ήδη ξεκινήσαμε να διανύουμε.

Ο τίτλος του κειμένου θα μπορούσε να ήταν “Σπύρος Κυριάκης εναντίον τοπικών παραγόντων της Πρέβεζας” αλλά το “έκανε πάταγο η συνέντευξη” νομίζω ότι ήταν λίγο πιο…προβοκατόρικος ως τίτλος.

Ως είθισται καλή επιτυχία στον Σπύρο Κυριάκη.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα