Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:27

Εντυπωσιακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου από τον Δήμο Πάργας με… αερόστατο!

430 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/10/2022, 12:53 μμ | 0 σχόλια

 

Και φέτος με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στον Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ιστορία της πατρίδας. Με δοξολογία σε όλες τις ενορίες, κατάθεση στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε Καναλάκι, Πάργα και Μεσοπόταμο, αλλά και εκδηλώσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Από την πλατεία Καναλακίου ο Δήμος Πάργας με αερόστατο ανέβασε την ελληνική σημαία ψηλά, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μνήμη των προγόνων μας που ενωμένοι, θυσίασαν τα πάντα υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία και τα ιδανικά της ελευθερίας.

Είναι διαχρονικό χρέος όλων να αναλογιστούμε αυτήν την ημέρα τα όσα σημαντικά κατάφερε μια μικρή χώρα απέναντι σε ένα πάνοπλο εχθρό, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων για το πάθος, αλλά και τον ηρωισμό που επέδειξε, κάτι που αποτυπώνει η ιστορική φράση: “Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.

Εντυπωσιακή ήταν η πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Πάργας να δώσει έμφαση στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου , εμφανίζοντας από τον… Ουρανό… αερόστατο με τη γαλανόλευκη σημαία.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα