Σάββατο, 20/04/2024 | 02:22

“Ενοχλήθηκαν” στα Γιάννενα για την έδρα της Περιφερειακής βάσης ορεινής διάσωσης στο Άκτιο

724 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/10/2022, 8:12 πμ | 0 σχόλια

Ορισμένοι στα Γιάννενα θεωρούσαν δεδομένο ότι έδρα της Περιφερειακής βάσης Ορεινής διάσωσης θα γίνονταν στα Γιάννενα και αφού τελικά έγινε στο αεροδρόμιο του Ακτίου, φέρτε τους ένα… σύννεφο να πέσουν.

Αν και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι στα Γιάννενα “Ενοχλήθηκαν” από αυτή την εξέλιξη.

Η Περιφερειακή Βάση που εκ των πραγμάτων θα καλύπτει την Ήπειρο θα έχει  έδρα το Άκτιο, γεγονός που γίνεται ξεκάθαρο στο νομοσχέδιο για τον Μηχανισμό Ορεινής Διάσωσης.

Για τις ανάγκες της σχεδίασης και της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου συστήνονται ως ειδικές περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος έξι βάσεις ετοιμότητας οι οποίες διοικητικά υπάγονται στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων και επιχειρησιακά στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι βάσεις αυτές θα έχουν έδρα την Ελευσίνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Ανδραβίδα και το Άκτιο.

Σε καθεμία διατίθενται εναέρια μέσα (ελικόπτερα), καθώς και το αναγκαίο σε ειδικότητες και αριθμό προσωπικό, τα οποία εκτελούν υπηρεσία φυλακής και βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διενέργεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Δεν χρειάζεται τοπικιστικός παροξυσμός από καμία πλευρά της Ηπείρου διότι έτσι πυροδοτούνται και φράσεις του “ORIGINAL  Πιπεριά” σαν αυτή: “Αυτοί αν μπορούσαν θα μας έπαιρναν και τις θάλασσες, έλα όμως που δεν μπορούν γιατί μας ευλόγησε ο Θεός”.

Σε αυτούς που είχαν προσδοκίες για έδρα της Περιφερειακής βάσης ορεινής διάσωσης στα Γιάννενα, ας ηρεμήσουν λίγο κι ας αποδεχθούν την πραγματικότητα…

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα