Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:00

Διευθυντής του Russia Today: Πνίξτε ή κάψτε τα παιδιά στην Ουκρανία

355 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/10/2022, 11:48 πμ | 0 σχόλια

Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο αλλά και την διεθνή κοινότητα μετά τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις διευθυντή του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today, ο οποίος δεν δίστασε να υποστηρίξει «οn air» ότι τα παιδιά της Ουκρανίας πρέπει να πνιγούν ή να καούν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι αρχές του ρωσικού καναλιού Russia Today (RT) έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον 47χρονο Άντον Κρασόβσκι με τους συναδέλφους του να τον επικρίνουν δριμύτατα για τα «άγρια και αηδιαστικά» σχόλιά του.

Πρώτη και καλύτερη η αρχισυντάκτρια του ρωσικού δικτύου «RT», Μαργαρίτα Σομονόβνα Σομινιάν η οποία και ανακοίνωσε τη διακοπή συνεργασίας του καναλιού με τον Κρασόβσκι. «Προς το παρόν, διακόπτουμε τη συνεργασία μας, καθώς ούτε εγώ ούτε η υπόλοιπη ομάδα του ρωσικού δικτύου RT έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε ότι κάποιος από εμάς είναι ικανός να μοιραστεί κάτι τέτοιο. Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω τι να πω».

Με τον διευθυντή του δικτύου RT να κάνει ευθέως λόγο για γενοκτονία των Ουκρανών, οι ιθύνοντες του καναλιού έσπευσαν να καταδικάσουν τα άκρως ανησυχητικά σχόλιά του, επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα. Για τους πολιτικούς σχολιαστές, το γεγονός ότι ο 47χρονος διευθυντής του RT τέθηκε σε διαθεσιμότητα, είναι μία κίνηση που έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς η ρητορική της Ρωσίας κατά της Ουκρανίς κλιμακώνεται και γίνεται όλο και πιο βίαιη, και μάλιστα μέσω του ίδιου του καναλιού που πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Ο Kρασόβσκι, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού δικτύου RT, προέβη σε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκειας συνέντευξης με τον Ρώσο συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Σεργκέι Λουκιασένκο, ο οποίος δεν διστάζει να εκφράσει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τις εχθρικές του διαθέσεις απέναντι στους Ουκρανούς.

Στη συνέντευξή του ο Κρασόβσκι τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι, «θα σκότωνε τα παιδιά της Ουκρανίας» ως απάντηση στα όσα του είπε ο Ρώσος συγγραφέας όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την χώρα τη δεκαετία του 1980. Τότε τα παιδιά του είπαν ότι θα ζούσαν καλύτερα αν δεν είχε καταλάβει τη χώρα τους η Ρωσία». «Θα έπρεπε να είχαν πνιγεί στο ποτάμι, εκεί που κολυμπάνε το παπάκια. Απλώς πνίξτε αυτά τα παιδιά, πνίξτε τα στο Tysyna (ποτάμι στα ρωσικά ). Τα πετάς στο ποτάμι που έχει ισχυρό ρεύμα», δήλωσε ο Κρασόφσκι χωρίς κανένα δισταγμό ο οποίος την ώρα που μιλούσε σήκωνε τη γροθιά του για να μιμηθεί πώς θα έπνιγε τα παιδιά.

«Δεν είναι αυτή η μέθοδός σας, εσείς οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας είστε έξυπνοι άνθρωποι, αλλά αυτή είναι η μέθοδός μας», λέει στον Λουκιασένκο χαμογελώντας διάπλατα.

Αλλά ο Κρασόφσκι δεν σταμάτησε εκεί. Υποστήριξε, επίσης, ότι όλοι οι Ουκρανοί πρέπει να εξοντωθούν και ότι θα τους έκαιγε ζωντανούς στα σπίτια τους και θα τους πυροβολούσε. Συνεχίζοντας «on air» τις βίαιες απειλές του, πρόσθεσε επίσης ότι «στην ουσία η Ουκρανία δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη».

Σε ένα σύντομο απόσπασμα της συνέντευξης, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κρασόφσκι απεικονίζεται να γελάει σχολιάζοντας επίσης τις αναφορές ότι Ρώσοι στρατιώτες είχαν βιάσει ηλικιωμένες Ουκρανές κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Για την αρχισυντάκτρια του καναλιού, Σιμονιάν, «ίσως ο Αντόν θα πρέπει να λογοδοτήσει για την παραφροσύνη των λεγομένων του» Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Kρασόφσκι πιστεύει ειλικρινά ότι τα παιδιά έπρεπε να πνιγούν».

«Για τα παιδιά της Ουκρανίας, καθώς και για τα παιδιά του Ντονμπάς και για όλα τα άλλα παιδιά, εύχομαι αυτά να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό και να μπορέσουν να ζήσουν και να σπουδάσουν ξανά ειρηνικά – στη γλώσσα που θεωρούν μητρική», τόνισε η Ρωσίδα αρχισυντάκτρια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να ρίξει «μαύρο» στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT. «Οι κυβερνήσεις που δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει το «RT», θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το απόσπασμα της συνέντευξης »,τόνισε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κρασόφσκι, η δημοσιογράφος Σάρα Ρέινσφορντ του BBC υπογράμμισε ότι τα σχόλιά του είναι «απλώς η κορυφή του παγόβουνου» και ότι «η ρητορική μίσους είναι πλέον ο κανόνας στη ρωσική κρατική τηλεόραση όταν πρόκειται για την Ουκρανία».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα