Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:06

Γιάννενα: Εξαφανίστηκε 14χρονη από δομή προστασίας

417 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/10/2022, 10:19 μμ | 0 σχόλια

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 21:30 το βράδυ, εξαφανίστηκε από κρατική δομή παιδικής προστασίας, η Νίκη-Στέλλα Θ. 14 ετών.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε το Σάββατο (8/10) και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση ταλαιπωρημένου παιδιού, που οι συχνές μετακινήσεις του σε χώρους κρατικής παιδικής προστασίας δεν επιτρέπουν να κατανοηθούν και να φροντιστούν οι πραγματικές του ανάγκες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται η ανάγκη για σταθερότητα και φροντίδα των παιδιών, ως βασικές προϋποθέσεις, όχι μόνο για την προστασία τους αλλά και για την επούλωση των τραυματικών τους εμπειριών. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ενδυνάμωση των παιδιών και την αποϊδρυματοποίησή τους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα