Πέμπτη, 18/04/2024 | 07:00

Βράβευση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας

429 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/10/2022, 2:01 μμ | 0 σχόλια

Το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας τιμήθηκε με Ετικέτα Ποιότητας (Quality Label) για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning “Tangible and intangible cultural heritage of my region” (“Υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μου”) που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-22
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης,, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μαρίας Ρωμαΐδου και Όλγας Κουρεμένου και υπήρξε συνεργασία με σχολεία από Ελλάδα, Πορτογαλία, Τουρκία.
Οι μαθητές που συμμετείχαν έπρεπε να δημιουργήσουν υλικό σχετικά με ένα αρχαίο μνημείο και ένα νεότερο μνημείο του τόπου μας. Επιπλέον παρουσιάζονται στοιχεία της τοπικής άυλης παράδοσης, όπως μία παραδοσιακή συνταγή, ένας χορός και ένα τραγούδι.
Η ομάδα του 1ου πρότυπου γυμνασίου Πρέβεζας ανέδειξε μνημεία όπως την Αρχαία Νικόπολη και τον μαρμάρινο ανδριάντα Οδυσσέα Ανδρούτσο και στην άυλη κληρονομιά, το χορό φυσούνι, το πρεβεζάνικο τραγούδι “Κάθε Πρεβεζάνα” και τη συνταγή για κουρκουτόψωμο.
“Τα παιδιά μας δούλεψαν με κέφι, έκαναν διαδικτυακές γνωριμίες, με μαθητές των άλλων σχολείων, συμμετείχαν σε ερωτηματολόγια, ψηφοφορίες , συζητήσεις, με ενδιαφέρον και προθυμία. Ήταν μια καλή εμπειρία, που στέφθηκε με επιτυχία! Καλή μας συνέχεια!” αναφέρει σχετική ανάρτηση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα