Δευτέρα, 11/12/2023 | 14:11

Πρέβεζα: Αρχαιρεσίες στο σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων

363 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/10/2022, 12:28 μμ | 0 σχόλια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή και δύναμη.Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του κλαδικού μας Σωματείου:

1) Κυριακή 9 Οκτώβρη,17.00 – 21.00 στο Δημαρχείο Καναλακίου.
2) Τετάρτη 12 Οκτώβρη,17.00-21.00 στο Κοινοτικό Γραφείο Ωρωπού.
3)Σάββατο 15 Οκτώβρη,12.00-20.00 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
4)Κυριακή 16 Οκτώβρη, 12.00-19.00 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Το Σωματείο μπήκε μπροστά όχι μόνο για να επιβιώσει ο κλάδος μας αλλά και για να αποτραπούν απολύσεις, για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, για να αποτραπούν πλειστηριασμοί, διακοπές ρεύματος και νερού.Συμμετείχαμε μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην πάλη για τις ΣΣΕ,ενάντια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα και τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο.
Παλεύουμε για να περάσει το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας στα χέρια των εργαζομένων,να γίνει χώρος οργάνωσης των αγώνων και όχι στήριγμα της εκάστοτε αντεργατικής πολιτικής.Παλεύουμε για την αλλαγή των αρνητικών, για τους εργαζόμενους συσχετισμών, στο εργατικό κίνημα και στη ΓΣΕΕ.
Συνάδελφοι, σήμερα απαιτείται ακόμα καλύτερη οργάνωση. Δεν αρκεί μονάχα να ψηφίζουμε στο Σωματείο. Απαιτείται συλλογική δράση, δύναμη, αντοχή, υπομονή, ανιδιοτέλεια, πίστη στον αγώνα μας. Να δώσουμε απάντηση σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα βάλουν ταφόπλακα στο εργατικό κίνημα.
Η υπογραφή της ΣΣΕ που πέτυχε ο κλάδος μας με αυξήσεις σε μεροκάματα και δικαιώματα ,με βελτίωση του ύψους του ενσήμου, είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας. Είναι αποτέλεσμα πολύχρονου και σκληρού αγώνα που δώσαμε, έχοντας να αντιμετωπίσουμε ένα σωρό αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και την εργοδοσία που όλα αυτά τα χρόνια αξιοποιούσε τα δικά της όπλα, την ανεργία, για να διαμορφώσει τους όρους δουλειάς και αμοιβής μας στα χειρότερα επίπεδα.Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια ούτε στιγμή δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Η επιτυχία μας αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική.
Η ΣΣΕ αποτελεί δίχτυ προστασίας για να έχουμε συγκροτημένα δικαιώματα. ΣΣΕ ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που η ακρίβεια «τσακίζει κόκκαλα», οι λογαριασμοί στο ρεύμα «έχουν πάει στο θεό» και τα καύσιμα είναι είδος υπερπολυτελείας.
Η υπογραφή της ΣΣΕ σίγουρα δε λύνει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά σίγουρα μας δίνει μια «ανάσα». Κυρίως, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και δείχνει ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα.
Αυτή είναι η δική μας συμβολή και το παράδειγμα που μπορούν να ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι και εργαζόμενοι. Μόνο με τον οργανωμένο, μαζικό αγώνα, με τα δικά μας αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τους στόχους μας θα έρθουν τα αποτελέσματα που έχουμε ανάγκη.
Ο Αγώνας Συνεχίζεται. Με μεγαλύτερη ορμή ριχνόμαστε όλοι στη μάχη για την εφαρμογή της ΣΣΕ, για νέες κατακτήσεις και νικηφόρα αποτελέσματα.
Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα η Κοινωνική Ασφάλιση παραδίδεται στα νύχια ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.Τα αποθεματικά των επικουρικών συντάξεων τζογάρονται και ανάλογα από τα αποτελέσματα καθορίζεται η δική μας σύνταξη. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, έχουμε πείρα από τοπαρελθόν
Δεν είναι τυχαίο ότι αρνούνται πεισματικά τη διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων που αυτή τη στιγμή αριθμούν δεκάδες εκατομμύρια ένσημα. Ένσημα δικά μας, δουλεμένα, πληρωμένα, που παράνομα τα παρακρατούν και το κάνουν γιατί ξέρουν ότι η διανομή αυτών των ενσήμων θα δώσει το δικαίωμα σε χιλιάδες συναδέλφους που τα τελευταία χρόνια της κρίσης ήταν άνεργοι να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου-Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.Κοινωνική Ασφάλιση υποχρεωτική και δημόσια.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας.
Κατάργηση όλως των αντεργατικών νόμων και του κατάπτυστου ν. Χατζηδάκη.
Καμία εμπλοκή της χώρας μας στο σφαγείο των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας στην Ουκρανία.Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαικής κατανάλωσης.
Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και καθόλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό,όχι στις ανατιμήσεις σε ρεύμα και καύσιμα.

Όλοι στον αγώνα για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από τις συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών, των ανταγωνισμών μεταξύ των αρπαχτικών, των πολέμων και της εκμετάλλευσης του ιδρώτα μας.
Δε θα πληρώσουμε τις πράσινες μπίζνες του κεφαλαίου με πανάκριβο ρεύμα και ανατιμήσεις φωτιά.
Κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος, κανένας μόνος του. Δε θα ζήσουμε με voucher και pass.
Προετοιμάζουμε την Πανεργατική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη.Στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα. Μαζί με το Σωματείο μας να φέρουμε τα πάνω – κάτω.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα