Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:59

Ολοκληρώθηκε ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την ΕΛΟΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

364 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/10/2022, 3:06 μμ | 0 σχόλια

Για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο κινητός μαστογράφος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας επισκέφτηκε την πόλη της Ηγουμενίτσας και 40 συμπολίτισσες μας είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν.
Οι δωρεάν μαστογραφίες πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης και με την υποστήριξη του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας.
Στη δράση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Τουρισμού, κ. Ελευθέριος Κώστας ο οποίος δήλωσε:
«Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, στηρίζουμε την πρόληψη και μέσω του ΚΕΠ Υγείας, δημιουργούμε ή γινόμαστε αρωγοί σε δράσεις που προάγουν την υγεία και την ενημέρωση του πληθυσμού».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται γύρω στις 7.500.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στο δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα