Παρασκευή, 26/04/2024 | 16:59

Λιμάνι Πρέβεζας: Στήριξη, αναβάθμιση & συνύπαρξη πολλαπλών χρήσεων αποφάσισαν φορείς & επαγγελματίες

389 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/10/2022, 11:14 πμ | 0 σχόλια

Να εξακολουθήσει το λιμάνι της Πρέβεζας να είναι πολλαπλών χρήσεων ήταν το αίτημα που κατατέθηκε από την πλειοψηφία των φορέων και των επαγγελματιών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που έγινε χθες το βράδυ στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του λιμανιού της Πρέβεζας. Το θέμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε από τη συμμετοχή και την πολύωρη συζήτηση ενώ δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις.
Μεγάλη πληγή για τη λειτουργία των χρήσεων σύμφωνα με τους ομιλητές είναι η έλλειψη υποδομών και οι οδικοί άξονες. Το θέμα εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κύρλας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα, στην υφιστάμενη κατάσταση άλλα και στην προοπτική που μπορεί να δώσει στην Πρέβεζα το λιμάνι και τόνισε ότι η δημοτική παράταξη υποστηρίζει και τις τρεις δράσεις καταθέτοντας παράλληλα προς ψήφιση τέσσερις προτάσεις, οι οποίες και ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις .
Ειδικότερα αποφασίστηκε να διατηρηθεί το εμπορικό λιμάνι στη νότια προβλήτα, να δημιουργηθούν χερσαίες υποδομές για την κρουαζιέρα, να χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός που θα μειώνει την όχληση από τη σκόνη και μετά τη δημιουργία της ανατολικής προβλήτας να επανεξεταστεί το master plan του λιμανιού.


Στις δυσκολίες που υπάρχουν αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αλλά και στις λύσεις που έπρεπε να δοθούν σε μια προβληματική συγκυρία λόγω της πανδημίας. “Χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ το δημοτικό λιμενικό ταμείο υποβάλλαμε μελέτες που αγγίζουν το 1 εκ 200 χιλιάδες ευρώ” είπε ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στο master plan, στην κρουαζιέρα, στο αλιευτικό καταφύγιο, στο υδατοδρόμιο, στις μελέτες του ανατολικού προβλήτα, ζήτησε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με το λιμάνι φορέων και υπογράμμισε ότι “το κρίσιμο είναι να λειτουργούν με περιβαλλοντικούς όρους όσοι δραστηριοποιούνται στο λιμάνι και αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.Τέλος να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας μεταδόθηκε απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία και ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα