Τρίτη, 16/07/2024 | 17:58

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Να αποσυρθεί η ανιστόρητη πινακίδα από το δημαρχείο

420 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/10/2022, 12:30 μμ | 0 σχόλια

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας

Δεν θα επιτρέψουμε το ξαναγράψιμο της ιστορίας του τόπου μας
Να αποσυρθεί η ανιστόρητη πινακίδα που πρόσφατα τοποθετήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο Πρέβεζας

Ο Πολιτιστικός σύλλογος “Πρέβεζα” προφανώς με την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής αρχής τοποθέτησε πρόσφατα μπροστά από το Δημαρχείο μια επιγραφή την οποία αν την διαβάσει κάποιος καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο υπογράφων υπουργός Μπάκος Γεώργιος τιμά τον ηρωισμό των Πρεβεζάνων νεκρών από τους Ιταλικούς βομβαρδισμούς το 1941.
Το ζήτημα είναι πως το πρόσωπο που φαίνεται να τιμά τόσο ο πολιτιστικός σύλλογος “Πρέβεζα” όσο και ο Δήμαρχος ήταν ένας δωσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών, ένας τιποτένιος άνθρωπος που με την υπογραφή του δόθηκε διαταγή για επιστράτευση Ελλήνων που στέλνονταν στο Ανατολικό μέτωπο. Ευτυχώς όμως, αυτή η διαταγή δεν υλοποιήθηκε χάρη στην ηρωική παρέμβαση των εαμικών οργανώσεων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Την διαταγή αυτή στην Πρέβεζα την ματαίωσαν εαμίτες αγωνιστές με την καθοδήγηση της εαμικής οργάνωσης Πρέβεζας.
Η μετέπειτα τύχη του δωσίλογου Μπάκου ήταν να συλληφθεί από τον ΕΛΑΣ και να εκτελεστεί στις αρχές του 1945.
Αυτή λοιπόν η απόφαση της Δημοτικής αρχής να συναινέσει στην τοποθέτηση της συγκεκριμένης επιγραφής μπροστά από το Δημαρχείο, είναι από κάθε πλευρά απαράδεκτη! Γιατί εκτός από ανιστόρητη και παραπλανητική είναι και τοποθετημένη με παράνομο τρόπο μιας και δεν υπάρχει καμία απόφαση ούτε από την επιτροπή ποιότητας ζωής ούτε και από το Δημοτικό συμβούλιο.
Απαιτούμε το άμεσο ξήλωμα αυτού του παράνομα τοποθετημένου αίσχους και ζητάμε στη θέση του να τοποθετηθεί μια επιγραφή με τα ονόματα των εαμιτών που ματαίωσαν την επιστράτευση που ο δωσίλογος Μπάκος διέταξε.

Πρέβεζα 17/10/2022

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα