Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:52

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για κοινό αγώνα σε μικρούς επαγγελματίες

278 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/10/2022, 9:49 πμ | 0 σχόλια

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για κοινό αγώνα σε μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.οο π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 8.οο μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Απέναντι στην πρόκληση της κυβέρνησης που μας καλεί να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε, όλοι μαζί, με μια φωνή να απαντήσουμε “Δεν προσαρμοζόμαστε – Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε”.
Σήμερα οι λόγοι για να πιαστούμε χέρι – χέρι στον δρόμο του αγώνα είναι περισσότεροι.
Γιατί σήμερα που εμείς οι εργαζόμενοι βλέπουμε το εισόδημά μας να εξανεμίζεται από το μεγάλο κύμα της ακρίβειας, εσείς αντιμετωπίζετε διπλά αυτό το πρόβλημα αφού πληρώνετε την ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στους διάφορους προμηθευτές, στο ρεύμα του σπιτιού και της επιχείρησης.
Γιατί σήμερα στενάζουμε μαζί για να ανταποκριθούμε και να αποπληρώσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος και όταν δεν το καταφέρνουμε, δεχόμαστε απειλές από τα κοράκια της Ενέργειας και ερχόμαστε αντιμέτωποι με κοψίματα ρεύματος στα σπίτια μας και στις επιχειρήσεις σας.
Γιατί την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες δεν αντέχουμε τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα και όλοι μας ετοιμάζουν για έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες, η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με άλλους καλοθελητές αντί να καταργούν, μονιμοποιούν τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και χαρίζουν απλόχερα αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.
Γιατί όλοι μαζί συνεχίζουμε να ματώνουμε πληρώνοντας το 95% των άδικων άμεσων και έμμεσων φόρων, φοροχαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ που πολλοί θα καταργούσαν, αλλά κανένας δεν το έκανε και την ίδια στιγμή εσείς συνεχίζετε να πληρώνετε τον κεφαλικό φόρο του τέλους επιτηδεύματος, ενώ σας υποχρεώνουν να επιστρέψετε τις επιστρεπτέες προκαταβολές όταν στους μεγάλους ομίλους μέσα στην πανδημία έδιναν εκατομμύρια ευρώ που ήταν εξαρχής αγύριστα.
Για όλα τα παραπάνω, βρισκόμαστε μαζί στη μαύρη λίστα των πλειστηριασμών, απ’ όπου δεν εξαιρείται ούτε καν η πρώτη κατοικία.
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά. Είναι η θέληση όλων μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.
Ας ενώσουμε τις φωνές διεκδίκησης για να ακουστούμε πιο δυνατά.
Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τον καθένα ξεχωριστά σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στις ομοσπονδίες των επαγγελματιών, σε κλαδικά σωματεία και επαγγελματικές ενώσεις, σε επιστημονικούς συλλόγους να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής.
Στις 9 Νοέμβρη στη μεγάλη απεργία να είμαστε μαζί. Να γεμίσει η Άρτα διαδηλωτές, να νεκρώσει όλη η χώρα από την απεργία των εργαζομένων, από το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων σε εμπόριο, εστίαση και σε όλους τους κλάδους, από το χειρόφρενο στα ταξί, από τη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα