Τετάρτη, 06/12/2023 | 04:10

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας για το συλλαλητήριο την 5η του Οκτώβρη

269 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/10/2022, 7:44 πμ | 0 σχόλια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ -ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10,ΣΤΙΣ 7ΜΜ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

«Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»! Απέναντι σε αυτή την κυνική φράση που ξεστόμισε κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ στέλνουμε μήνυμα ξεσηκωμού ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν συνάδελφό μας, σε κανένα μαθητή, φοιτητή, άνεργο, συνταξιούχο αυτό το χειμώνα να παγώσει, να πεινάσει, να μείνει χωρίς σπίτι, να μείνει μόνος του!

Αυτό που ζούμε στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”.Οι αυξήσεις είναι υπέρογκες σε τρόφιμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης. Όλα αυτά κάνουν τους εργαζόμενους να ψάχνουν στο πορτοφόλι τους, δέκα ημέρες αφού πληρωθούν, και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα.
Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Δεν μας βρήκε κανένα κακό ξαφνικά, ούτε ευθύνεται η υποτιθέμενη ανεπάρκεια της εκάστοτε κυβέρνησης.
Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου,λέγεται πράσινη μετάβαση. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που «απελευθέρωσαν» την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Συνέβαλλαν στη δημιουργία του χρηματιστήριου ενέργειας, στην αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό των ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.
Παράλληλα τα εργατικά ατυχήματα έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και καθημερινά μετράμε νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους μας.Με ευθύνη κυβερνήσεων-εργοδοσίας δε λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς καθώς η εργοδοσία τα θεωρεί κόστος θυσιάζοντας την ζωή μας και την ασφάλειά μας στο βωμό των κερδών.Τρανό παράδειγμα το τραγικό περιστατικό στη επιχείρηση (ιχθυοτροφείο) ΧΟΧΛΑ ΑΕΒΕ με το θάνατο δύο συναδέλφων μας και τον τραυματισμό άλλου.
Η εντατικοποίηση και η εκμετάλλευση έχουν χτυπήσει κόκκινο,τα ατέλειωτα ωράρια,η δουλειά τις Κυριακές έχουν γίνει καθεστώς.Όλα αυτά είναι οι πραγματικές αιτίες των εργατικών ατυχημάτων και όχι η κακιά η ώρα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Οργανώνουμε τη δράση μας μέσα από τα σωματεία μας,απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων,στην κρατική βία και καταστολή. Μόνο ο αγώνας μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και να βελτιώσει τη ζωή μας.
Κλιμακώνουμε τη δράση μας προετοιμάζοντας με συσκέψεις,περιοδίες στους χώρους δουλειάς την Πανεργατική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη.Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

Διεκδικούμε:
Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης.
Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
Να ξηλωθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα σε βάρος μας.Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα.Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και καθόλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς,στα ατελείωτα ωράρια,στη δουλειά την Κυριακή.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.Ενίσχυση των υποβαθμισμένων και υποστελεχωμένων ελεγκτικών μηχανισμών (Επιθεώρηση Εργασίας) και εντατικοί έλεγχοι.
Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα