Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:09

Άρτα: Αναβαθμισμένο ψηφιακό σύστημα στο νοσοκομείο-“Έργα Τομές” τα χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Ντάκουλας

334 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/10/2022, 9:35 πμ | 0 σχόλια

Στα δύο μεγάλα έργα πληροφοριακής αναβάθμισης και επέκτασης του υπουργείου Υγείας εντάχθηκε το νοσοκομείο Άρτας, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον διοικητή Ευάγγελο Ντάκουλα ως «έργα τομές στην κατεύθυνση της δημιουργίας και λειτουργίας ενός πλήρους και ολοκληρωμένου ψηφιακού φακέλου ασθενή, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση τόσο οι ασθενείς όσο και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας».

Πρόκειται για τα έργα, πρώτον, «Βελτίωση της ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων» και δεύτερον, «Εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας».
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ντάκουλας «το Νοσοκομείο Άρτας διαθέτει ήδη πληροφοριακό σύστημα PACS από το 2018 και RIS από το 2009. Στο πλαίσιο αυτού του έργου θα γίνει μετάβαση όλων των δεδομένων στις εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ».

Παρελήφθη ο υπερηχοτομογράφος
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του διοικητή Ευάγγελου Ντάκουλα  στο νοσοκομείο Άρτας οι διαδικασίες προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έργο που ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το εδώ νοσηλευτικό ίδρυμα έχει παραλάβει ήδη τον νέο υπερηχοτομογράφο, ενώ άμεσα αναμένεται η παραλαβή του νέου τροχήλατου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος. Στο ίδιο πρόγραμμα από την Περιφέρεια εντάχθηκαν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου σε μια προσπάθεια χρηματοδότησής τους κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Μέσω της ανακοίνωσης ο κ. Ντάκουλας ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Αρχή για την πρωτοβουλία επανασχεδιασμού και επέκτασης του προγράμματος Interreg ώστε να περιληφθεί σ’ αυτό και το νοσοκομείο Άρτας.
Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια των δύο μηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ.

 

Πηγή : Ταχυδρόμος Άρτας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα