Παρασκευή, 19/04/2024 | 00:32

O Δήμος Πρέβεζας και το ΚΗΦΗ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

392 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/09/2022, 3:12 μμ | 0 σχόλια

Mια όμορφη γιορτή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Πρέβεζας.
Η εκδήλωση δεν είχε στόχο μόνο να τιμήσει τους ηλικιωμένους αλλά και να στείλει το μήνυμα της “ενεργούς γήρανσης” με την διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας, της ενεργητικότητας και της ανεξαρτησίας σε κάθε ηλικιακή φάση της ζωής μας.
Σε αυτό το σημείο εξάλλου επικέντρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ και αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γρηγόρης Κουμπής υπογραμμίζοντας ότι σκοπός του ΚΗΦΗ είναι να παραμένουν τα ηλικιωμένα άτομα στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, της αποφυγής της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο κ, Κουμπής αναφέρθηκε στις δράσεις της Δομής η οποία λειτουργεί από το 2010 ως συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “2014-2020” και προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες με προγράμματα συζητήσεων, ενημερώσεων, χειροτεχνιών και καλλιτεχνικών δράσεων .
“Υποχρέωση όλων μας είναι να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και πραγματική βούληση τα προβλήματα των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας και να τους βοηθήσουμε στη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς καθημερινότητας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Κουμπής μεταφέροντας το αμέριστο ενδιαφέρον του δημάρχου κ.Νίκου Γεωργάκου και της Δημοτικής Αρχής.
Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια από τη χορωδία του ΚΗΦΗ, μια συγκινητική επίσκεψη και ανταλλαγή συμβολικών δώρων από τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του 9ου Νηπιαγωγείου ,την προβολή ενημερωτικής ταινίας από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με θέμα το ενεργό γήρας καθώς και συζήτηση με τους ηλικιωμένους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα