Τετάρτη, 29/03/2023 | 15:59

1ο Διεθνές Τουρνουά Πετάνκ στην Πρέβεζα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου

347 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/09/2022, 2:04 μμ | 0 σχόλια

1ο Διεθνές Τουρνουά Πετάνκ στην Πρέβεζα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου –
Στη Δημοτική Ραδιοφωνία μίλησε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Νικολός
Το 1ο Διεθνές Τουρνουά Πετάνκ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας και με διοργανωτή τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου ,το Δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Πρέβεζας είναι γεγονός και θα
πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα από αύριο παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας και στην “Εκπομπή Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά βρέθηκε ο πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Νικολός και μίλησε για το αγαπημένο άθλημα των Πρεβεζάνων, το διεθνές τουρνουά της Πρέβεζας αλλά και για τα σχέδια της νέας χρονιάς. “Η Πρέβεζα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το 1ο Διεθνές τουρνουά που θα φιλοξενήσει περίπου 250 αθλητές με τους συνοδούς τους και ήδη είναι έτοιμοι οι χώροι (απέναντι από το τουριστικό περίπτερο και στην Κυανή Ακτή) έτσι ώστε αυτοί να πληρούν τις απαιτούμενες σύγχρονες προδιαγραφές για τη διεξαγωγή αγώνων” είπε ο κ. Νικολός και πρόσθεσε “πως το Αμπαλί είναι στενά δεμένο με την παράδοση της Πρέβεζας, είναι μια συνήθεια που κρατάει από τα χρόνια της Ενετοκρατίας και σήμερα έχει περάσει από τους μεγαλύτερους σε ηλικία στους νέους”.


Το πετάνκ ή Αμπαλί είναι ένα παιχνίδι δεξιοτήτων για όλες τις ηλικίες που παίζεται δύο εναντίον δύο, ή τρεις εναντίον τρεις, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ομάδες, πρωταθλήματα, ομοσπονδίες και διεθνή τουρνουά, συνέχισε ο κ. Νικολός και σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια με την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας που έχει έδρα στην Πρέβεζα γίνεται οργανωμένη προσπάθεια ανάδειξής του και στην χώρα μας .
Ο κ. Νικολός ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές του τουρνουά και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο που έχει στηρίξει από την αρχή το άθλημα, τους εθελοντές του δήμου που βοηθούν στη διοργάνωση του τουρνουά αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης.
Μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται να γνωρίσουν οι μαθητές της Πρέβεζας το άθλημα, για τη δημιουργία ακαδημίας αλλά και για τη συνεργασία με τα Γιάνεννα και την Άρτα ώστε να δημιουργηθούν και εκεί σύλλογοι πετάνκ. Η επόμενη διοργάνωση είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αθήνα που θα συμμετέχουν αθλητές του συλλόγου ανέφερε ο κ. Νικολός και στα σχέδια του χειμώνα είναι η συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά στην Τουρκία την Ουγγαρία και τη Γαλλία.
Η αθλητική αυτή διοργάνωση τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Νικολό, αγκαλιάστηκε και από επιχειρήσεις της περιοχής αφού προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών και η Πρέβεζα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Νικολός κάλεσε τους Πρεβεζάνους να στηρίξουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη συνεργασία όλων θα γίνουν και άλλοι αγώνες με διεθνή εμβέλεια στην περιοχή.
Οι αγώνες του 1ου διεθνούς τουρνουά θα ξεκινήσουν την αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το πρωί με την προσέλευση των αθλητών και τους αγώνες πρωί και απόγευμα, θα συνεχιστούν το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το βράδυ με τις βραβεύσεις και την απονομή των επάθλων στους νικητές.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα