Παρασκευή, 19/04/2024 | 14:30

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργατών

715 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/09/2022, 7:34 μμ | 0 σχόλια

Το νέο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο ιχθυοτροφείο Χόχλας ΑΕΒΕ,στο Δήμο Πάργας,με τον θάνατο δύο εργαζόμενων και τον τραυματισμό ενός έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο και μακρύ κατάλογο των νεκρών και σακατεμένων συναδέλφων μας.
Αποδεικνύει περίτρανα πως οι αιτίες των εργατικών ατυχημάτων δεν είναι ούτε η κακιά η ώρα ούτε η κακή η μοίρα των εργατών,αλλά η εντατικοποίηση της δουλειάς,η δουλειά τις Κυριακές,η εκμετάλλευση,η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας που θυσιάζει τις ανάγκες και τις ζωές μας στο βωμό της κερδοφορίας.
Πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και συνάμα το Τμήμα Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας να εντατικοποιήσει τους έλεγχους ώστε να μη θρηνήσουμε και νέα θύματα.
Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να δώσουμε τέλος στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό με αυτή την κατάσταση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας,με την οργανωμένη πάλη και τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να πραγματοποιήσουν αύριο στάση εργασίας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαιτούν να τηρούνται όλα τα μέτρα που να διασφαλίζουν τη σωματική τους ακεραιότητα και όπου δεν τηρούνται να το καταγγέλουν στο Σωματείο.
Τα ταξικά συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση αύριο το πρωί στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Πρέβεζα,αλλά και στο χώρο δουλειάς.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των αδικοχαμένων συναδέλφων,ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο που νοσηλεύεται τραυματίας.
Τηλ. Επικοινωνίας με το Σωματείο- 6974873035

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα