Τρίτη, 16/04/2024 | 07:41

Συνέλευση συντονισμού εργαζόμενων-ανέργων Πρέβεζας: Να μη μας βυθίσουν στο σκοτάδι και το κρύο για τα κέρδη τους!

438 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/09/2022, 8:23 μμ | 0 σχόλια

Να μη μας βυθίσουν στο σκοτάδι και το κρύο για τα κέρδη τους!
Στη πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ έγιναν προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ελάφρυνση της εξωφρενικής επιβάρυνσης των λαών. Στη σύνοδο αυτή μίλησαν για «έξυπνη εξοικονόμηση ενέργειας», δηλαδή για εξοικονόμηση ενέργειας στις «ώρες αιχμής». Όλα «έξυπνα» είναι τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση….. Πρέπει να κάνουμε «εξοικονόμηση ενέργειας» 6-8 το πρωί. Ξυπνάμε δεν φτιάχνουμε καφέ να πάμε στην δουλειά και δεν ανοίγουμε τα καλοριφέρ να ζεσταθούν τα παιδιά πριν πάνε σχολείο. Γυρνάμε απ’ την δουλειά , δε θα κάνουμε μπάνιο και δε θα μαγειρέψουμε…… Μας λένε να μαγειρεύουμε στις 11 το πρωί όταν είμαστε στην δουλειά… Να βάζουμε σίδερο στις 2 το βράδυ όταν θα θέλουμε να κοιμηθούμε…
Την ώρα που μας δουλεύουνε κατάμουτρα, στο χρηματιστήριο της ενέργειας αποφασίζονται οι τιμές με κριτήριο τη κερδοφορία των εταιρειών ενέργειας. Θα πληρώνουμε το ρεύμα χρυσάφι. Οι καπιταλιστές της ενέργειας θα βγάζουν δισεκατομμύρια και εκ των υστέρων, αφού γίνουν όλα αυτά, θα έρχονται τα κράτη να «θέτουν ανώτατο όριο»(;) στα «απροσδόκητα έσοδα», τα οποία τα ίδια με την πολιτική τους δημιούργησαν!! Πόση υποκρισία!!
Θα προτείνουνε «συνεισφορά αλληλεγγύης στις εταιρείες ορυκτών καυσίμων»!! Ούτε καν αύξηση της φορολογίας!! Κάποια «εισφορά αλληλεγγύης», αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Όλα αυτά τα «καταπληκτικά μέτρα» προτείνονται όταν η BP ανακοίνωσε ότι τριπλασίασε τα κέρδη της στα 14,7 δισ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η Shell πενταπλασίασε τα κέρδη της στα 18 δισ. δολάρια…Στα καθ’ ημάς, τα κέρδη της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη πενταπλασιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ τα κέρδη των ΕΛΠΕ, που έχουν περάσει στην ιδιοκτησία Λάτση, δεκαπλασιάστηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους!!
Η «φιλολαϊκή» πολιτική τους συμπληρώνεται με την ενίσχυση των «πάροχων ενέργειας»!… Οι οποίοι μέχρι τώρα μεταφέρουν το κόστος στους καταναλωτές μέσα από την φανερή ή καλυμμένη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι οι ίδιες καθετοποιημένες εταιρείες παραγωγής-εμπορίας (ΔΕΗ, ΕΛΠE, MOTOR-OIL, ΤΕΡΝΑ, J&P αντίστοιχα DEH, ELPEDISON, nrg, ΗΡΩΝ, κλπ), οι οποίες έχουν …θησαυρίσει!! Οι κακομοίρηδες χρειάζονται …ενίσχυση, για να ενισχύσουν αυτοί, αν και όσο συμφωνήσουν μεταξύ τους, τους καταναλωτές!!
Ταυτόχρονα είναι και «φιλειρηνιστές»… Προτείνουν πλαφόν «στο ρωσικό φυσικό αέριο», καθώς θα πρέπει να μειωθούν τα έσοδα της χώρας τα οποία «ο Πούτιν χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτεί τον αποτρόπαιο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας». Προτείνουν πλαφόν στο ρώσικο φυσικό αέριο, αλλά όχι στο φυσικό αέριο που εισάγει η ΕΕ πανάκριβα από όλες τις άλλες χώρες και η τιμή του διαμορφώνεται σαν κερδοσκοπικό προϊόν στην χρηματιστήριο του Άμστερνταμ!!
Μόνο ντροπή μπορεί κανείς να πει για αυτήν την άθλια πολιτική. ΕΕ και κυβερνήσεις μας οδηγούν συνειδητά σε καταστροφή για τα κέρδη τους και τον πόλεμό τους. Παλεύουμε για :
-Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. -Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων για τους εργαζόμενους. -Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. -Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο του συνόλου ενεργειακού τομέα για έναν ενιαίο καθετοποιημένο παραγωγό, μεταφορέα, πάροχο ενέργειας. -Όχι στο δυτικό εμπάργκο στην Ρωσία. Δεν θα κρυώσουμε για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.-Απειθαρχία στις επιταγές και τους κανονισμούς της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. -Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Καμιά διακοπή. -Αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, που πάει χέρι – χέρι με την πάλη για ειρηνική συμβίωση των λαών. Ενάντια στον πόλεμο και την καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων από το κεφάλαιο, με τις πλάτες της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

φωτό: αρχείου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα