Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:50

Π.Ε. Λευκάδας: Έρχεται το Lefkada Beach Volley Event στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Κάθισμα

324 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/09/2022, 3:32 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Έρχεται το Lefkada Beach Volley Event στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Κάθισμα – Ένα αθλητικό διήμερο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Στη Λευκάδα, και ειδικότερα στην Παραλία Κάθισμα, θα χτυπά η καρδιά της Πετοσφαίρισης στην Άμμο (beach volley) το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), διοργανώνει το «Lefkada Beach Volley Event (#LefkadaBV)», ένα πολύπλευρο αθλητικό γεγονός ενταγμένο στο επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive.

«Το beach volley είναι ένα ολυμπιακό άθλημα πολύ διαδεδομένο στη χώρα μας και με μεγάλες διακρίσεις, ενώ παράλληλα είναι και ιδιαίτερα δημοφιλές σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ιδίως στη νεολαία και στους τουρίστες.

Με το Lefkada Beach Volley Event θέλουμε να δείξουμε τα οφέλη που έχει ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση, για την ευζωία και την ευεξία μας. Είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση, που μέσα από την αθλητική συνύπαρξη αθλητών και πολιτών – ανεξαρτήτου ηλικίας και αγωνιστικού επίπεδου, παρακινεί για την υιοθέτηση ενός πιο ενεργού και υγιεινού τρόπου ζωής, επιβραβεύοντας την ‘αξία της συμμετοχής’, το ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και τον εθελοντισμό.

Όμως, πέρα από την προώθηση της αθλητικής κουλτούρας στον τόπο μας, το Lefkada Beach Volley Event είναι μια δράση εξωστρέφειας, που θα προσελκύσει καταξιωμένες αθλήτριες του μπιτς βόλει για αγώνες επίδειξης, αλλά και πολλούς φίλους του αθλήματος από όλη την Ελλάδα, είτε για να παρακολουθήσουν είτε για να αγωνιστούν.

Συνεχίζουμε σταθερά την προσπάθεια που καταβάλλουμε από την αρχή της θητείας μας, προκειμένου να αποτελέσει η περιοχή μας πόλο έλξης πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το πρόγραμμα του διημέρου

Το Lefkada Beach Volleyball Event 2022 περιλαμβάνει μια σειρά αγώνων επίδειξης από αθλήτριες σε εθνικό επίπεδο και αθλήτριες της τοπικής ομάδας Πετοσφαίρισης, καθώς και ανοικτό τουρνουά για αθλούμενους/νες που θα βρίσκονται στο νησί είτε ως μόνιμα διαμένοντες ή ως επισκέτες/τριες.

Όλοι οι αγώνες (επίδειξης και τουρνουά) θα διεξαχθούν στην Παραλία Κάθισμα της Λευκάδας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 από 15:30 έως 19:30, ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 από 10:30 έως 14:00.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στην Γενική Προκήρυξη (https://drive.google.com/file/d/1Oq4ylSnFio4VKIQhqbhriu5FIYBH9J4B/view?usp=sharing) και στην Ειδική Προκήρυξη (https://drive.google.com/file/d/1N6DH4E6_idJJGg2ydtQMntWnDIemHdTP/view?usp=sharing) των αγώνων.

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ τόσο για αθλούμενους όσο και για το κοινό / θεατές.

Όμως, παράλληλα με το καθαρά αγωνιστικό μέρος του LefkadaBV, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 έως 14:00, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας (Αίθουσα Συνεδριάσεων), θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός για Όλους και Αθλητικός Τουρισμός» και ομιλητές καθηγητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα