Πέμπτη, 25/04/2024 | 13:45

Πρέβεζα- DIGITAL BEACH SUMMIT: Η μεγάλη ευθύνη του κράτους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα εργαλεία

345 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/09/2022, 12:23 πμ | 0 σχόλια

Στη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κατά την διάρκεια του 2 ου Digital Beach Summit στο Μονολίθι Πρέβεζας.
Με τη σειρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Σκάλκος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευθύνη του κράτους για την απορρόφηση όλων των ανοιχτών προγραμμάτων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Επιπλέον μίλησε για το χρηματοδοτικό οπλοστάσιο που θα οδηγήσει στην ψηφιακή μετάβαση, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ. Μάλιστα ανέφερε πως το νέο Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσει στη χώρα αύξηση του ΑΕΠ 7% έως το 2026.
Ο Γεώργιος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, αποκάλυψε πως τον Οκτώβρη θα προκηρυχθούν δύο προγράμματα για επιχειρήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν και να μετασχηματιστούν, γρήγορα χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.
Ο Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας τόνισε πως πλέον έχουν πιστοποιηθεί 650 start up επιχειρήσεις. Πρόσθεσε πως το ερευνητικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Τέλος, η Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος ΔΣ, ΣΕΠΕ επισήμανε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι οι διαδικασίες και όχι η τεχνολογία. Όπως ανέφερε, ο στόχος του νέου ΕΣΠΑ είναι η αναβάθμιση δεξιοτήτων, η ψηφιακή τεχνολογία και η κλιματική αλλαγή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα