Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:13

Πρέβεζα: Γάμοι σαν αυτόν λίγοι γίνονται σήμερα -Χρήστο-Μάγδα να ζήσετε!

3189 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/09/2022, 11:10 πμ | 0 σχόλια

“Θα είσαι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;” Η ερώτηση. “Δεν μπορώ έχω γάμο στη Βόνιτσα” η απάντηση. όπως και έγινε…

Και βέβαια με την οξυδέρκεια και την ευστροφία του πολιτικό πρόσωπο μου σχολίασε: Θα αφήσουμε το γάμο να πάμε για… πουρνάρια;

Εκδρομή σε χαρούμενο γεγονός με τα αδέρφια μου και τα ανίψια μου, αξία ανεκτίμητη…

Και βέβαια ο γάμος είναι πάντα ένα μυστήριο γεμάτο χαρές και συγκινήσεις. Γάμοι όμως σαν κι αυτόν λίγοι γίνονται σήμερα.

Υπέροχο φυσικό τοπίο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Νησάκι της Κουκουμίτσας στη Βόνιτσα όπου οι οικογένειες του Αλεξάνδρου και της Παναγιώτας Τασούλα και της Αναστασίας Μαντζάνα πάντρευαν τα παιδιά τους τον Χρήστο και την Μαγδαληνή.

Και ήταν όλοι εκεί, συγγενείς που είχαμε χρόνια να ανταμώσουμε, με χαρούμενη και γιορτινή διάθεση, ανταλλάσαμε απόψεις, μιλήσαμε, θυμηθήκαμε ήταν δηλαδή αυτές οι στιγμές που οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν απλές, αλλά είναι μεγάλες!

Μέχρι να με γνωρίσει μετά από τόσα χρόνια η Σταυρούλα: “Σε είχα μαθητή μου στον Λούρο;” Αφού με γνώρισε: “Ήμουν στα βαφτίσια σου στην Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα”.
Έτσι εξηγείται η αγάπη που έχω στην Κυανή Ακτή, δε…θυμόμουν ότι εκεί με είχαν βαφτίσει…

Στον υπέροχο χώρο του SOZOS HOTEL στη Βόνιτσα, ήταν όλα άψογα, με την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου να μας εξιτάρει. Και μιλάμε για γαμήλιο γλέντι που σαν κι αυτό, λίγα γίνονται σήμερα.

Σιγά μην περίμεναν η νύφη κι ο γαμπρός να χτυπήσουν οι άλλοι τα κουτάλια, τα πηρούνια , τα πιάτα ή δεν ξέρω τι άλλο. Ξεκίνησαν αμέσως τις ομορφιές με γλυκά φιλιά!

Όταν οι Τασουλαίοι διοργανώνουν γιορτή, μιλάμε για το καλύτερο πανηγύρι. Το ζουν οι άνθρωποι. Ο Αλέκος, ο Δημήτρης, ο Σπύρος, η Γιώτα, η Αλέκα, τα παιδιά και βέβαια και οι πιο … νέοι.
Ένας γάμος με έντονο άρωμα … Βασιλείου Κρανιάς ήταν αυτός!

Γέμισε ψυχή και λεβεντιά η πίστα όταν ανέβηκε να χορέψει ο Χρηστάκης Τασούλας ο… Παππούς του γαμπρού και συνονόματος. Έτσι τον ξέρω από τα παιδικά μου χρόνια, έτσι μεγάλωσα, να τον λέω Χρηστάκη. Ούτε κυρ Χρήστο, ούτε μπάρμπα Χρήστο και μόλις τον είδα, πήρα τόση χαρά και συγκινήθηκα. Ίδιος, μετά από τόσα χρόνια, σαν να μην πέρασε μια μέρα! Ο Χρηστάκης πάντα το υποκοριστικό και πάντα νέος.

Κόκκινο της φωτιάς με την απαστράπτουσα αδελφή του γαμπρού που έχει το ονοματεπώνυμο της γιαγιάς της αλλά και της δικής μας γιαγιάς, να χορεύει εξαιρετικά το δημοτικό τραγούδι “Τα κλάματα”. Έρχονται με το καλό και οι δικές της χαρές…

Είχα συναντήσει τυχαία πριν λίγες μέρες τον πατέρα του γαμπρού και τον έβλεπα να ζει έντονα όλο τον χρόνο της προετοιμασίας. Τα είχε όλα μελετημένα ο Αλέκος και πήγαν όλα πρίμα.

Και βέβαια μιλάμε όχι απλώς για έναν υπέροχο γάμο, αλλά για… υπερπαραγωγή. Και Μπουζούκια και κλαρίνα και γλέντι μέχρι πρωίας (κάποιοι βέβαια..έφυγαν λίγο νωρίτερα αλλά οκ).

Οι νεόνυμφοι έλαμπαν από νιάτα και ευτυχία, τον Ιούνη μάλιστα είχαν καλωσορίσει το νέο μέλος της οικογένειάς τους που ήρθε για να συμπλήρώσει την ευτυχία τους.

Χρήστο -Μάγδα να ζήσετε και να ευτυχήσετε!

Να ανταμώνουμε πάντα σε χαρές!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα