Πέμπτη, 18/04/2024 | 21:31

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Πάσχει ο Νόμος και η Διαπιστωτική πράξη για τη μεταβίβαση της Μονάδας ΑΣΑ

394 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/09/2022, 1:22 μμ | 0 σχόλια

«Ο Νόμος και η Διαπιστωτική Πράξη για τη μεταβίβαση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων πάσχουν, γιατί έγινε κάτι επιπόλαιο και εν κρυπτώ και δεν μπορούν να υλοποιηθούν», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι αυτό το είχε επισημάνει από την αρχή που προέκυψε το ζήτημα.

«Ζητάνε, τόνισε μεταξύ άλλων, να παραδώσουμε τη χρήση του Εργοστασίου στον ΦΟΔΣΑ. Όμως από τις 21 Ιουλίου 2017 έχουμε παραδώσει, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, τη χρήση του στην εταιρεία που σήμερα το διαχειρίζεται. Δηλαδή μας ζητάνε να διώξουμε την εταιρία (να γίνει καταγγελία σύμβασης δηλαδή), να παραλάβουμε εμείς το εργοστάσιο και στη συνέχεια να το παραδώσουμε στο ΦΟΔΣΑ Δεν έχουν προβλεφθεί αυτά τα πράγματα. {…} Αναμένουμε να γίνουν σωστές νομικές ρυθμίσεις, αφού ληφθεί υπόψη η όλη πορεία του έργου από την κατασκευή μέχρι τότε που υπογράψαμε τη σύμβαση και για το τι ανέλαβε ο καθένας. Μας ζητάνε επίσης να παραδώσουμε περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας. Είναι δυνατόν ένας περιφερειάρχης να παραδώσει περιουσιακά στοιχεία χωρίς αποζημίωση όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και να κατηγορηθεί για απιστία; Αυτά γίνονται με σωστές νομοθετικές ρυθμίσεις και όχι με ενέργειες στο πόδι».

«Δεν θέλω να κρατήσω το εργοστάσιο και να έχω την ευθύνη του και άλλοι να “σφυρίζουν” αδιάφορα», υπογράμμισε καταλήγοντας, επαναλαμβάνοντας ότι οι συσσωρευμένες οφειλές των Δήμων έχουν φτάσει τα 5 εκ. ευρώ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα