Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:36

Ομόφωνη κυβερνητική απόφαση για τη χρηματοδότηση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

394 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/09/2022, 1:57 μμ | 0 σχόλια

Το χρηματοδοτικό σχήμα για την κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας οριστικοποιήθηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που έγινε με τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθ. Κυριαζής εκπρόσωπος του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου (Π. Κουρής) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ( Κ. Καργάκος).

Όλοι οι Υπουργοί υπερθεμάτισαν της κατασκευής του Πάρκου, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί και επιθυμία του Πρωθυπουργού, ενώ μετά την ανάλυση των προοπτικών του από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος ενημέρωσε ότι στο εγχείρημα θα μετάσχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κατέληξαν στην τελική απόφαση χρηματοδότησης του έργου. Σύμφωνα με αυτή το 50% θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο ήδη υπάρχει θετική απόφαση. Το 25% με δάνειο που θα ληφθεί επ΄ ονόματι του Ελληνικού Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το 25% από μελλοντικά έσοδα του Πάρκου, που θα έχει η Αναπτυξιακή «Ήπειρος Α.Ε.». Η μόνη εκκρεμότητα που έχει μείνει προς διευθέτηση είναι για το ποιο Υπουργείο θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση με την τράπεζα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημερινή συζήτηση και απόφαση, καθώς έγινε ένα πολύ σημαντικό και το πιο καθοριστικό βήμα, για την κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Μπαίνουμε πλέον στο τελικό στάδιο, για να γίνει πράξη ένα όραμα που θα δώσει άλλη προοπτική στην περιοχή μας, έχοντας την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης και την αποδοχή της από τον επιστημονικό κόσμο της περιοχής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ευχαριστώντας τους μετέχοντας σε αυτή για τη θετική τους στάση απέναντι στο μεγάλο αυτό εγχείρημα που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα