Παρασκευή, 26/04/2024 | 11:04

Με άρωμα Πρέβεζας η μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

516 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/09/2022, 1:23 μμ | 0 σχόλια

Μια υπέροχη μουσική παράσταση με τους μαγικούς ήχους του Μίκη Θεοδωράκη απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” με το αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση.
Τη μουσική βραδιά με τίτλο “Η γειτονιά των Αγγέλων” με τη συνοδεία ορχήστρας μουσικής δωματίου διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η διεύθυνση όπως και η ενορχήστρωση των μουσικών έργων ανήκε στον γνωστό μαέστρο Θεόδωρο Λεμπέση. Τα τραγούδια που ακούστηκαν αγαπημένα των Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου, Κώστα Βάρναλη και άλλες κορυφαίες δημιουργίες, από την «σύμπραξη» του Μίκη με τους κορυφαίους ποιητές μας. Πραγματικά οι πολύ ωραίες ερμηνείες. γεμάτες συναίσθημα και ευαισθησία από τις δύο Πρεβεζάνες λυρικές τραγουδίστριες Μαρία Αλεξάνδρου και Χριστίνα Ζάκα και από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη με τη γνήσια λαϊκή φωνή κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου. Με βασικό πυλώνα τον γνωστό ηθοποιό Χριστόδουλο Στυλιανού που είχε αναλάβει το ρόλο του αφηγητή αποδόθηκαν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη τα οποία συνέδεσαν τα τραγούδια μεταξύ τους και “ζωντάνεψαν” μικρές ιστορίες.


Το κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που το πολιτιστικό καλοκαίρι περιελάμβανε τη μουσική αυτή παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, επίτιμο δημότη Πρέβεζας, και με ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών μεταξύ των οποίων και δύο νέων παιδιών, πολλά υποσχόμενων, από την Πρέβεζα τη Μαρία Αλεξάνδρου και τη Χριστίνα Ζάκα.
Tον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η σύμβουλος του Δημάρχου Πρέβεζας Σπυριδούλα Γεωργακίτσου, η οποία τόνισε ότι η βραδιά είναι μια τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη και στους μεγάλους ποιητές μας που συνεχίζουν να αγγίζουν βαθιά τις καρδιές μας.
Ζεστό ήταν το χειροκρότημα του κοινού σε κάθε τραγούδι και οι συντελεστές της παράστασης “χάρισαν” ένα encore μετά το τέλος του προγράμματος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα