Παρασκευή, 19/04/2024 | 04:56

Λευκάδα: Πολιτικός σεισμός με την παραίτηση του προέδρου της κοινότητας του Αγίου Νικήτα

701 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/09/2022, 10:45 πμ | 0 σχόλια

Πολιτικό σεισμό προκαλεί στη δημοτική αρχή Λευκάδας η παραίτηση του προέδρου της κοινότητας του Αγίου Νικήτα Νίκου Φίλιππα.

Επί της ουσίας ο κ. Φίλιππας θέτει προ των ευθυνών της τη δημοτική αρχή Λευκάδας και τον δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό, αφήνοντας αιχμές για ανακολουθία σε ζητήματα του τουριστικού χωριού του Αγίου Νικήτα. Επί της ουσίας ο κ. Φίλιππας θέτει προ των ευθυνών της τη δημοτική αρχή Λευκάδας μέσω της επιστολής παραίτησής του.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Προς: Δήμαρχο Λευκάδας

Θέμα: Παραίτηση Προέδρου Κοινότητας Αγίου Νικήτα.

Κύριε Δήμαρχε,

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, σε συνάντηση στο γραφείο σας, σάς υπέβαλα προφορικά την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του Προέδρου. Σας την υποβάλλω και εγγράφως.

Κύριε Δήμαρχε,

Εδώ και τρία χρόνια με εμπαίζετε σχετικά με τον πεζόδρομο. Να σας θυμίσω ότι όταν αναλάβατε τα καθήκοντά σας, σάς επισκέφτηκα για το ζήτημα του πεζοδρόμου. Στην αρχή μου είπατε ότι χρειάζονται πολλά χρήματα και σας πρότεινα να μην γίνει όλος ο πεζόδρομος μαζί, αλλά τμηματικά, μισός φέτος και μισός την επόμενη χρονιά. Με διαβεβαιώσατε ότι θα γίνει ο μισός. Μετά από δύο ή τρεις μήνες, αν θυμάμαι καλά, σε συνάντησή μας στον Δήμο, ο ίδιος μου είπατε επί λέξει «Πρόεδρε, τα λεφτά υπάρχουν, θα τον φτιάξουμε ολόκληρο». Σας απάντησα «Μπράβο Δήμαρχε, ότι καλύτερο!»
Περίμενα να δω μηχανικό του Δήμου να επισκεφθεί το χωριό για να μετρήσει ώστε να γίνει η μελέτη και να δημοπρατηθεί το έργο… Ρωτώντας την Τεχνική Υπηρεσία σχετικά με το αν έχουν πάρει εντολή από εσάς για να προχωρήσουν το έργο, μου απαντούσαν αρνητικά. Σε κάθε μου επίσκεψη στο Δημαρχείο, για οποιοδήποτε λόγο, επισκεφτόμουν παράλληλα και την Τεχνική Υπηρεσία εισπράτοντας πάντοτε αρνητική απάντηση. Κάποια στιγμή, υπάλληλος του Δημαρχείου μου είπε εμπιστευτικά «Πρόεδρε, μην περιμένεις. Τα λεφτά έκαναν φτερά για νότια της Λευκάδας».
Τελευταίος εμπαιγμός: μου είπατε «Πρόεδρε, σου έβαλα στο πρόγραμμα διακόσιες χιλιάδες». Δεν μου είπατε ότι πρέπει να το εγκρίνει η Περιφερειάρχης αλλά μου το παρουσιάσατε ως τελειωτικό».

Επίσης, σας ενημερώνω ότι από τις αρχές Απριλίου, ζήτησα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να επισκευαστούν οι πλάκες που είχαν ξεκολλήσει στον πεζόδρομο. Ο ίδιος μου υποσχέθηκε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν αποκατασταθεί. Παραμονές του Πάσχα ενόχλησα και πάλι και μου είπε ότι θα διορθωθούν μετά το Πάσχα. Μέχρι τις 26 Αυγούστου δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Επειδή για ευθύνες άλλων τα ακούω εγώ, και στεναχωριέμαι κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης ή χωριανός σκοντάφτει και σωριάζεται κάτω, τί να τους πω; Πως να δικαιολογηθώ; Φαίνεται ότι για εσάς τους Διοικούντες ο Άγιος Νικήτας δεν υπάρχει στον χάρτη σας.

Δώσατε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma και μοιράζατε έργα και εκατομμύρια και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μέρη από τα οποία δεν εισπράτει ο Δήμος, ενώ για τον Άγιο Νικήτα, που περνούν χιλιάδες κόσμος ημερησίως και εισπράτετε τόσα, δεν έγινε ούτε λόγος για κάποιο έργο.

Εκείνο όμως που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η δήλωσή σας, ότι ο Δήμαρχος δεν είναι υποχρεωμένος να ζητάει τη γνώμη του εκάστοτε Προέδρου, για θέματα που αφορούν το χωριό του. Τότε για ποιον λόγο να υπάρχουν οι Πρόεδροι στα χωριά τους; Για να εισπράττουν καυστικά σχόλια από τους συγχωριανούς τους για την ολιγωρία του Δήμου; Τότε να τους καταργήσετε.

Υπηρέτησα το χωριό μου πέντε χρόνια με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Πάντα συζητούσαμε τα προβλήματα σε αγαστή συνεργασία. Δεν μου έκλειναν το τηλέφωνο.

Και όταν αρχές στις Αυγούστου του 2021 έγινε διακοπή ρευματος στα αντλιοστάσια και τα λύματα πήγαιναν στην παραλία, εγώ κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Δεν σήκωνε κανένας υπάλληλος το τηλέφωνο.

Συνοπτικά αναφέρω και κάποιους από τους υπόλοιπους λόγους της παραίτησής μου.

Παραλιακός δρόμος εξόδου διαφυγής: καμία ενέργεια.
Κεντρικός πεζόδρομος: Ανενόχλητη κατάληψη από τους επιχειρηματίες χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση το ασθενοφόρο. Δε συζητώ για πυροσβεστικό όχημα, σε περιοχή κατάφυτη και με πολλές καμινάδες από ψησταριές εστιατορίων.
Λύση πάρκινγ.
Και πολλοί άλλοι λόγοι.

Με τιμή

Νικόλαος Π. Φίλιππας

(Π.Ε.Σ. Άγιος Νικήτας)

Με πληροφορίες από aromalefkadas.gr φωτό: lefkadaslowguide.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα