Τρίτη, 16/04/2024 | 06:36

Θερμοκρασίες Αυγούστου το Σαββατοκύριακο – Στις παραλίες ο κόσμος

414 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/09/2022, 7:34 μμ | 0 σχόλια

Σκηνικό Αυγούστου θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει και τους 35 βαθμούς.

Το Σάββατο αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως μετά το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας, στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, στα κεντρικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός το Σάββατο

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο μετά το μεσημέρι είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά και να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 32 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις πρωινές ώρες θα πυκνώσουν και αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα