Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:54

Η Πρέβεζα δείχνει τον δρόμο για τη νέα ψηφιακή εποχή

456 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/09/2022, 11:26 πμ | 0 σχόλια

Το δρόμο της νέας ψηφιακής εποχής δείχνει ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνοντας για δεύτερη χρονιά το Digital Beach Summit στο κάμπινγκ “Burano” στο Μονολίθι.
Κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων, δημοσιογράφοι, φορείς και αρκετός κόσμος συμμετείχε στην χθεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου στο οποίο μεταξύ άλλων, με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αν. Υπ.Εσωτερικών Στέλιος , οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ψηφιακής Σύγκλισης Αθανάσιος Στάβερης και Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Γ.Γ Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας, οι δήμαρχοι Αρτας Χρήστος Τσιρογιάννης,Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός,οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Κουμπής,Γιάννης Δαρδαμάνης,Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι φορείς.
Το συνέδριο “άνοιξε” ο Εδικός Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του δημάρχου Πρέβεζας και Project Manager του 2ου Digital Beach Summit Δημήτρης Γερογιάννης, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους περιγράφοντας τους στόχους του συνεδρίου που “αποτυπώνει” το πέρασμα στη νέα ψηφιακή εποχή.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νϊκος Γεωργάκος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που το Digital Beach Summit γίνεται πλέον θεσμός “σηματοδοτώντας” την εξωστρέφεια, την εναρμόνιση του Δήμου με την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση αλλά και την ένταξη και αξιοποίηση καλώς πρακτικών από την αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Μάλιστα ο κ.Γεωργάκος ανακοίνωσε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ προκειμένου να αναπτύξει στο κτίριο του παλιού τελωνείου το δικό του κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού, καινοτομίας , ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την κλιματική κρίση.
Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Σύγκλησης Λεωνίδας Χριστόπουλος μιλώντας ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσιτάκη αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους της “επόμενης μέρας” που βασίζονται στο τρίπτυχο πράσινη οικονομία, ψηφιακός μετασχηματισμός και κοινωνική αλληλεγγύη υπογραμμίζοντας ότι ο παράγοντας άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο.
Ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην ομιλία του έδωσε έμφαση στις ψηφιακές δράσεις που υλοποίησε η κυβέρνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα “Αντώνης Τρίτσης”,το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης υπογραμμίζοντας ότι θα απλουστευτούν όσο το δυνατόν όσο οι διαδικασίες για την διευκόλυνση των Δήμων ως προς την ένταξη των έργων.
Τέλος ο κ. Πέτσας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον χειμώνα εκτιμώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση.
Οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθούν σήμερα αργά το απόγευμα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα