Σάββατο, 20/04/2024 | 00:09

Δήμος Ιωαννιτών: Ένα νηπιαγωγείο κόσμημα παραδίδεται στα παιδιά

373 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/09/2022, 8:03 μμ | 0 σχόλια

Ένα νηπιαγωγείο- κόσμημα καθώς κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εξοπλίστηκε με τα πλέον κατάλληλα μέσα παραδόθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα και την Δευτέρα θα υποδεχθεί τα πρώτα παιδιά.
Πρόκειται για το νέο νηπιαγωγείο που κατασκευάστηκε στην οδό Ελένης Ζωγράφου, στην έκταση των πρώην στρατιωτικών φούρνων, η οποία είχε παραχωρηθεί στο Δήμο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το απόγευμα της Τετάρτης παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, της Προισταμένης και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος», του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων έγινε η λιτή τελετή των εγκαινίων και ο αγιασμός.
Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,9 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2019 και πλέον είναι σε χρήση.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του έκανε ειδική μνεία σε όλους όσοι συνέβαλαν για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση και συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου για την άρτιο αποτέλεσμα.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι καθώς σήμερα παραδίδουμε ένα έργο κόσμημα στην πόλη. Ένα έργο που ανήκει στα παιδιά μας και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Η έκταση των πρώην στρατιωτικών φούρνων είχε παραχωρηθεί πριν από δύο δεκαετίες περίπου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που είχε και την αρμοδιότητα των σχολείων. Ήταν καθοριστική η συμβολή του τότε Υφυπουργού Άμυνας και σημερινού προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα, να γίνει η κατεδάφιση των κτιρίων από την Νομαρχία και να ολοκληρωθεί η παραχώρηση, ανέφερε ο δήμαρχος.
Το 2017 ο Δήμος Ιωαννιτών επανήλθε στο ζήτημα της παραχώρησης και σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση επανεργοποιήθηκε η συμφωνία της παραχώρησης.
Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία σχεδιασμού του έργου το οποίο στη συνέχεια εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» και δημοπρατήθηκε.
«Μετά από αρκετά χρόνια προστίθεται μία ολοκαίνουρια μονάδα στο δυναμικό της πόλης και μάλιστα στον αστικό ιστό όπου υπάρχουν περισσότερες ανάγκες.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για το αποτέλεσμα αυτό.
Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που εκπόνησε μία αξιοζήλευτη μελέτη αλλά και για την επίβλεψη του έργου.
Την Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου που ολοκλήρωσε την διαδικασία για την ένταξη του έργου.
Την Οικονομική Υπηρεσία και το Γραφείο Προμηθειών.
Την Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Τον ανάδοχο που ολοκλήρωσε ένα άρτιο έργο.
Την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε.
Θέλω να πω για μία ακόμη φορά ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες και μπορούμε όλοι να είμαστε χαρούμενοι γιατί το συγκεκριμένο, υποδειγματικό έργο, ανήκει στα παιδιά» κατέληξε ο κ. Ελισάφ.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και τόνισε πως όταν στην αυτοδιοίκηση υπάρχει συνέχεια τότε γίνονται πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών.
Στην αξία ενός νέου σχολείου στην καρδιά της πόλης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης θυμίζοντας ότι το πρώτο βήμα για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε γίνει το 2008, όταν πριν ακόμη την παραχώρηση, η Νομαρχία είχε προχωρήσει στην κατεδάφιση των παλιών στρατιωτικών φούρνων.
Το τεχνοκρατικό σκέλος του έργου από την προκήρυξη της πρόσκλησης μέχρι την ένταξη και την ολοκλήρωση παρουσίασε η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Ευγενία Παπανικολάου.
Όλοι ευχήθηκαν να απολαύσουν τις νέες εγκαταστάσεις εκπαιδευτικοί και παιδιά που θα ζωντανέψουν τον πανέμορφο χώρο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα