Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:01

Αρχαία Νικόπολη: Ανάδοχος για το έργο “Αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β΄ Αλκίσωνος”

509 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/09/2022, 8:46 μμ | 0 σχόλια

Στην επιλογή του αναδόχου του διαγωνισμού του μεγάλου έργου “Αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β’ Αλκίσωνος” στην Αρχαία Νικόπολη προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 538.773,33 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Περιλαμβάνει δε τις απαραίτητες εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης του αναστηλωμένου από τον Αναστάσιο Ορλάνδο τη δεκαετία του 1960 κεντρικού θυρώματος της πύλης της Βασιλικής Β΄στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και την απόδοσή τους στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται καθαρισμός του κατωφλίου, ακτινογράφηση του μνημείου ώστε να εντοπιστούν οι θέσεις των ορειχάλκινων συνδέσμων,εξυγίανση των μαρμάρινων μελών και την επανατοποθέτησή τους, εξυγίανση και ενίσχυση της πλευρικής τοιχοποιϊας και πολλές ακόμη παρεμβάσεις .
Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί και το υποέργο που αφορά καθαρισμό ψηφιδωτών, απομάκρυνση χλωρίδας, ανασκαφική έρευνα, άμεσες σωστικές επεμβάσεις και αρχαιολογική, φωτογραφική τεκμηρίωσης και σχεδιαστική αποτύπωση και οργάνωση εργοταξίου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα