Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:10

Ανδρέας Κτενάς: «Τοποθετούνται τα ‘έξυπνα’ ρολόγια στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας»

299 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/09/2022, 4:39 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Τοποθετούνται τα ‘έξυπνα’ ρολόγια στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας» – Το έργο ύψους 150.000ευρώ εκτελείται στο πλαίσιο της πράξης SAVE-WATER του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Αλβανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ψηφιακή αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας. Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ολοκλήρωσε την προμήθεια «έξυπνων» συστημάτων (τηλεχειρισμός, ψηφιακοί αισθητήρες και όργανα, κλπ.) και πλέον έχει ξεκινήσει την εγκατάστασή τους σε διάφορα κομβικά σημεία του δικτύου.

Την προηγούμενη Πέμπτη (22/9/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρο Αρέθα, πραγματοποίησαν αυτοψία και παρακολούθησαν από κοντά τα συνεργεία του αναδόχου που πραγματοποιούσαν εγκατάσταση του εξοπλισμού στη δεξαμενή των Τσουκαλάδων και στο αντλιοστάσιο του Περιγιαλίου.

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά την τοποθέτηση των ‘έξυπνων’ υδρομετρητών και του συναφή εξοπλισμού, όπου ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, μου εξέφρασε το πόσο σημαντική είναι η παρέμβαση αυτή, για τη διευκόλυνση του δύσκολου έργου τους.

Αξιοποιούμε τις έξυπνες τεχνολογίες και τους ευρωπαϊκούς πόρους και είμαστε έμπρακτα δίπλα στο Δήμο Λευκάδας στο μείζον πρόβλημα του νερού. Οι 150.000 ευρώ από το Interreg SAVE WATER της Περιφέρειας επενδύονται στην υποδομή ύδρευσης της Λευκάδας, ώστε να γίνει πιο ‘έξυπνη’, πιο αποδοτική και πιο βιώσιμη η διαχείρισή της.

Βασική μας επιδίωξη είναι να θέσουμε τα θεμέλια και να δημιουργήσουμε την ‘κρίσιμη μάζα’ ώστε, να προχωρήσει ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης, για τη διασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του νερού, που προσφέρεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Στο πλαίσιο του έργου η Π.Ε. Λευκάδας εγκαθιστά αυτοματισμούς σε 28 συνολικά σημεία του δικτύου, στις εξής περιοχές:
Πολή Λευκάδας, Απόλπαινα, Λυγιά – Κατούνα, Νικιάνα, Τσουκαλάδες, Περιγιάλι, Αγ. Ηλίας, Αγ. Νικήτας, Ασπρογερακάτα, Καρυά, Δρυμώνας, Αθάνι, Αγ. Πέτρος, Βασιλική, Κατωχώρι, Νυδρί, Μεγάλο Αυλάκι, Πόρος, Σύβοτα, Καρυώτες.

Επίσης, εγκαθίσταται και ειδικό λογισμικό διαχείρισης και παρακολούθησης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και smart συσκευές του Δήμου Λευκάδας, και στη συνέχεια η Π.Ε. Λευκάδας θα παραδώσει το έργο ολοκληρωμένο στο Δήμο Λευκάδας, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη για την ορθή λειτουργία του.

Το έργο «Εργασίες Επισκευής, Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης Αντλιοστασίων Δήμου Λευκάδας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Πράξη SAVE-WATER του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, και υλοποιείται από το Τμήμα Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, με ανάδοχο την εταιρεία «ATELCO (Μ ΝΤΑΛΑΠΕΡΑΣ Δ. – Α. ΛΥΡΗΣ Ο.Ε.)».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα