Τρίτη, 19/03/2024 | 10:33

Ανδρέας Κτενάς: «Αφετηρία για το νέο οδικό έργο 440.000 ευρώ από το Καλαμίτσι»

596 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/09/2022, 2:11 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Αφετηρία για το νέο οδικό έργο 440.000 ευρώ από το Καλαμίτσι» – Ξεκίνημα με την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στη θέση ΄Βρύση’

Από τον οικισμό του Καλαμιτσίου ξεκίνησε την Πέμπτη 22/9/2022 το νέο οδικό έργο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας», προϋπολογισμού 440.000 ευρώ, και το οποίο περιλαμβάνει τεχνικές παρεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία των περιοχών Καλαμίτσι, Χορτάτα, Βαυκερή, Σύβρος, καθώς και άλλων περιοχών, που είτε παρουσιάζουν βλάβες, είτε ελλοχεύουν κινδύνους.

Συγκεκριμένα, στον επαρχιακό δρόμο Άγιος Νικήτας – Καλαμίτσι, στη θέση «Βρύση» του Καλαμιτσίου, όπου παρουσιάζονται κατολισθητικά φαινόμενα, γίνεται καθαρισμός των καταπτώσεων και κατασκευάζεται νέος τοίχος αντιστήριξης οπλισμένου σκυροδέματος μήκους έως 40 m και ύψους έως 4,50 m, επί του οποίου θα τοποθετηθεί μεταλλικός φράκτης συγκράτησης βραχομάζας, ενώ θα κατασκευαστούν και έργα απορροής των ομβρίων πίσω και μπροστά από το τοιχίο.

Το σημείο επισκέφθηκε την Παρασκευή 23/9/2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, για να παρακολουθήσει από κοντά την εκκίνηση του έργου και την εξέλιξη των εργασιών, ο οποίος δήλωσε:

«Με το νέο οδικό έργο των 440.000 ευρώ αντιμετωπίζουμε προβληματικές καταστάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου για τη διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ειδικά η παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο στο Καλαμίτσι είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τελευταία παρουσιάζεται ρευστοποίηση των πρανών μετά από έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά φαινόμενα κατάπτωσης χωμάτων και βράχων επάνω στο δρόμο. Εντοπίζοντας το πρόβλημα, προβήκαμε άμεσα στην εκπόνηση σχετικής μελέτης, τη δημοπράτηση του έργου και σήμερα το υλοποιούμε.

Προχωράμε σταθερά το ευρύ τεχνικό μας πρόγραμμα, που στόχο έχει τη βελτίωση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Λευκάδας. Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιούμε πληθώρα έργων και παρεμβάσεων, που αναβαθμίζουν τις υποδομές μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Το έργο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας», με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008 και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την εταιρεία «ΔΡΑΚΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα