Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:07

Άνοιξε τις πύλες της η 8η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη Άρτας

455 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2022, 1:40 μμ | 0 σχόλια

Παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων αλλά και επισκεπτών άνοιξε τις πύλες της η 8η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και η Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία ( ΑΔΑΕ ΟΤΑ).

Πρόκειται για έναν θεσμό που προσελκύει επισκέπτες από την Άρτα, την Ήπειρο αλλά και ευρύτερα με τους εκθέτες να προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, με τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, στο χαιρετισμό του, να αναφέρεται στις προετοιμασίες του Δήμου για την υλοποίηση Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου που θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η μεγάλη αυτή φιλοδοξία του Δήμου για Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο και άρα για διοργάνωση εκθέσεων όλων τον χρόνο, προχωράει κανονικά αφού οι μελέτες βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης και έχουν υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης».

«Αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική οικονομία η διοργάνωση και άλλων εκθέσεων, σε αυτό τον χώρο που σήμερα βρισκόμαστε θα κατασκευαστούν 3000 τετραγωνικά. Πρόκειται για ένα κτίριο που θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις όλο το χρόνο, φέρνοντας στην Άρτα πολύ κόσμο από όλη τη χώρα, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία. Ήδη στα δημοτικά κτίρια (πρώην ΣΕΣ) δημιουργούμε ένα εκθετήριο τοπικών προϊόντων, ώστε ο επισκέπτης να πάρει μια μικρή γεύση από τι μπορεί να βρει στην πόλη μας αλλά και ένα χώρο για καινοτόμες επιχειρήσεις με τον Δήμο να καλύπτει τα λειτουργικά τους έξοδα για τα δύο πρώτα χρόνια», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος.

Ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Παναγιώτης Γαλάνης, τόνισε «Παρότι δεν είχαμε τον καιρό σύμμαχο μας στα εγκαίνια, ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και διοργανώσαμε μια έκθεση που φιλοξενεί αρκετούς εκθέτες από όλη την Ελλάδα, μετά από 3 σχεδόν χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας. Πρόκειται για μια γιορτή για την πόλης μας, και σας καλώ όλους να την αγκαλιάσετε. Μέλημα μας είναι η έκθεση να επικεντρωθεί στην ανάδειξη και την προώθηση ιδεών και καινοτόμων προϊόντων».

Η τελετή εγκαινίων, όμως, έκρυβε και μια συγκινησιακή στιγμή, όταν ο Δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια για την συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά του τον Διευθυντή της ΑΔΑΕ κ. Γιώργο Μπόνια, μιας και συνταξιοδοτείται.

Τέλος, ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές, την Αναπτυξιακή του Δήμου και τον Πρόεδρο της, το Πανεπιστήμιο, καθώς και τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, την Ελληνική Αστυνομία και όλους τους φορείς που συμμετέχουν με τα περίπτερά τους στην Έκθεση, όλους τους εκθέτες, τους επιχειρηματίες, τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου και της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΑΔΑΕ-ΟΤΑ που έχουν εργαστεί για την προετοιμασία της Έκθεσης και όλους όσους έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της Έκθεσης.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, υψηλόβαθμα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων κ.α

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση έντυσαν μουσικά η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ» και το συγκρότημα KROTAL ARTA.

Η 8η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσουν έως τις 3 Οκτωβρίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα