Τετάρτη, 29/03/2023 | 18:26

Πρέβεζα- DIGITAL BEACH SUMMIT:DBS 5G και οπτικές ίνες φέρνουν τεχνολογική επανάσταση στη χώρα

327 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/09/2022, 12:41 πμ | 1 σχόλιο

Στο δεύτερο Digital Beach Summit, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας το πρώτο διήμερο του Σεπτεμβρίου στη μεγάλη αμμώδη παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας, παρευρέθηκε ο Αθανάσιος Στάβερης, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος συμμετείχε σε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Συνδεσιμότητα 5G, SpaceNet & Δορυφορικά Δίκτυα». Στη συζήτηση έλαβε μέρος και ο κ. Ράπτης, εκπρόσωπος της εταιρίας Cosmote.
Ο κ. Στάβερης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα είχε παρηκμασμένες υποδομές εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, όμως, επεσήμανε πως σήμερα είναι αναγκαία η επιτάχυνση των ταχυτήτων του διαδικτύου με την αρωγή φυσικά και των παρόχων. Ακόμη, υπογράμμισε πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί η απλοποίηση της διαδικασίας εγκατάστασης κεραιών, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο το έργο των παρόχων προς την ανάπτυξη των δικτύων τους. Ο κ. Σταβέρης τόνισε πως η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ανάγκη και πως δια μέσου της αγαστής συνεργασίας κυβέρνησης και παρόχων θα έχουμε σύντομα απτά και σημαντικά αποτελέσματα. Σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες ενίσχυσης των υποδομών οπτικών ινών και δήλωσε πως θα υπάρξουν σύντομα περισσότερες ανακοινώσεις επί του θέματος. Στη συνέχεια, ο κ. Στάβερης αναφέρθηκε και στη δυσκολία της νησιωτικής Ελλάδας να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες, στη συντονισμένη προσπάθεια που λαμβάνει χώρα, ώστε να πλησιάσουν οι ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα αυτές της υπόλοιπης Ευρώπης.
Από τη μεριά του ο. κ. Ράπτης αναφέρθηκε στη ραγδαία ανάπτυξη του δικτύου 5G, υπογραμμίζοντας πως η κάλυψη αγγίζει πλέον το 97% στην Αττική και το 90% στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει μια σχετικά ευρεία κάλυψη σε περίπου 60 πόλεις και νησιά. Στόχος, επεσήμανε ο κ. Ράπτης, πως είναι το 2023 να υπάρχει 90% πληθυσμιακή κάλυψη στη χώρα. Κλείνοντας, υπογράμμισε πως οι εταιρίες τηλεπικοινωνίων σκοπεύουν να αναβαθμίσουν άμεσα την ταχύτητα και την ποιότητα του ίντερνετ. Τα επόμενα χρόνια το 5G και οπτικές ίνες αναμένεται πως θα φέρουν μια τεχνολογική επανάσταση στη χώρα μας στον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ετικέτες: , , ,

1 σχόλιο για “Πρέβεζα- DIGITAL BEACH SUMMIT:DBS 5G και οπτικές ίνες φέρνουν τεχνολογική επανάσταση στη χώρα”

  1. Ο/Η Πατσιας Γεωργιος λέει:

    Σήμερα παρατήρησα σήμα 5g στην Πρέβεζα στο κινητό έχω cosmote.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα