Δευτέρα, 15/04/2024 | 21:01

Ο Αντιπεριφερειάρχης στον αγιασμό του ανακατασκευασμένου 5ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού

373 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/09/2022, 1:49 μμ | 0 σχόλια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς στον αγιασμό του ανακατασκευασμένου από την Π.Ε. Λευκάδας 5ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού – Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μαζί με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, Κωνσταντίνο Μπατσίλα, παραβρέθηκαν σήμερα (12/9/2022) το πρωί αρχικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας και στη συνέχεια στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, όπου παρακολούθησαν τους αγιασμούς, που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος, και αντάλλαξαν ευχές για την έναρξη του νέου σχολικού έτους με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Ειδικότερα, ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, τελέστηκε σε κλίμα ευφορίας, καθώς η μονάδα, που παρέμενε κλειστή από τον καταστροφικό σεισμό της Λευκάδας τον Νοέμβριο του 2015, ξανάνοιξε τις πόρτες της έπειτα από 7 χρόνια, αφού επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

«Με μεγάλη μου χαρά βρέθηκα κοντά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς. Όταν μάλιστα αυτό, συνδυάζεται με την επαναλειτουργία του 5ου Νηπιαγωγείου, που ανακατασκευάστηκε από την Π.Ε. Λευκάδας, η χαρά μας είναι διπλή. Ως Περιφερειακή Αρχή αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσα σε αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, ήμασταν για άλλη μια φορά αποτελεσματικοί και ολοκληρώσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο για τη σχολική κοινότητα» δήλωσε μετά το πέρας της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Από τη μεριά του ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, Κωνσταντίνος Μπατσίλας, ανέφερε ότι για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου Νηπιαγωγείου η σημερινή πρώτη μέρα του σχολείου είναι ξεχωριστή, αφού μετά από 7 χρόνια επιστρέφουν στο δικό τους κτίριο και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Π.Ε. Λευκάδας και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την καθοριστική συμβολή τους.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για τη νέα σχολική χρονιά

Ο κ. Κτενάς, στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει:

«Αγιασμός και ‘πρώτο κουδούνι’ σήμερα για μια νέα σχολική χρονιά, για μια νέα ελπιδοφόρα κοινή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι και τα όνειρα των παιδιών μας.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εφοδιαστείτε με δύναμη και αισιοδοξία, και είμαι βεβαίος ότι η καινούρια χρονιά θα σας οδηγήσει μέσα από τα μονοπάτια της γνώσης πιο κοντά στις προσδοκίες σας.

Μην ξεχνάτε ότι δίπλα σας βρίσκονται πάντα οι γονείς σας και οι εκπαιδευτικοί σας, στους οποίους εύχομαι δύναμη, υπομονή, κατανόηση και κάθε επιτυχία στο πολυσύνθετο και δημιουργικό έργο τους. Η αγάπη τους και η στήριξή τους είναι οι πολύτιμοι συμπαραστάτες σας στο δρόμο σας για ένα καλύτερο αύριο.

Ως Περιφερειακή Αρχή πιστεύουμε βαθιά ότι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η νέα γενιά και η γνώση. Από την πλευρά μας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, συνεργαζόμαστε με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δήμο για τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της δωρεάν Δημόσιας Παιδείας.

Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή αρχή µε υγεία, υποµονή, θετική διάθεση και πίστη στις δυνατότητές σας, και στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι κόποι σας να ανταμοιφθούν!

Καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά!»

Δείτε βίντεο από τον αγιασμό στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας:
Ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Tw0C8lct_VQ&list=PL_2mPNUW8A74S0jdJPxhRZo54W88yy2Mu
Ο χαιρετισμός του Προϊστάμενου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, Κωνσταντίνου Μπατσίλα, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=znYMjMMMvHQ&list=PL_2mPNUW8A74S0jdJPxhRZo54W88yy2Mu

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα